Aktuális Busz hírek Flotta Hírek Jogszabályok, rendeletek Kiemelt hírek Külföld Tudnivalók

Új szabályozás a tehergépjárművek és autóbuszok téli gumiabroncsairól Németországban 2020-tól

A szállítmányozóknak, a buszüzemeltetőknek és a flottaüzemeltetőknek fontos változásra kell felkészülni a téli szezonra, egy jövőre hatályba lépő szabályváltozás miatt. 2020. július 1-jétől a teherautóknak és a buszoknak nemcsak a meghajtott tengelyeken, hanem a kormányzott tengelyeken is téli gumiabroncsokra lesz szükségük. Ezt a DEKRA szakértői jelezték.

Forrás: DEKRA

Az új követelmény az M2 és M3 kategóriájú buszokra, valamint az N2 és N3 kategóriájú teherautókra vonatkozik. “Sok fuvarozó és flottaüzemeltető évente új téli gumiabroncsokat szerel a járművekre, mert a megtett magas futásteljesítmény ezt indokolja” – mondja Christian Koch a DEKRA gumiabroncs-szakértője. “Ezzel szemben a kormányzott tengely gumiabroncsának kopása általában alacsonyabb, így kevésbé valószínű, hogy itt újra kell cserélni. Ezért nagyon fontos, hogy a gumiabroncsok megrendelésekor helyes döntést hozzonank. “

A következő téli szezonra új gumiabroncsokat beszerző flottáknak gondoskodniuk kell arról, hogy a téli gumiabroncsok 2020-tól kötelezőek lesznek a kormányzott tengelyen is. “Fontos: Szabály szerint csak akkor minősül téliguminak az abroncs, ha az oldalfalán hópehely vagy hegycsúcs szimbólumát viseli” – mondta Koch. Nem számít, hogy új, használt vagy újrafutózott gumiabroncsról van szó – magyarázta a szakértő.

“A mottó: gondoljon korábban a jövőre. Azok számára, akik 2020 őszétől továbbra is szeretnének megfelelni a törvénynek, már képben kell lenni az új szabályozással, amikor gumiabroncsot vásárolnak “- mondja Christian Koch.

Forrás: DEKRA

 

(Ezt a cikket 999 alkalommal tekintették meg.)