Adatvédelmi tájékoztató

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://hungarokamion.hu.

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője: Karsai Attila

Az adatkezelő megnevezése: Karsai Attila

Az adatkezelő levelezési címe: 7831, Pellérd, Arany János u. 27.

Az adatkezelő telefonszáma: 20/9769-700

Az adatkezelő E-mail címe: info@hungarokamion.hu

A hungarokamion.hu oldal az alábbi címekről is elérhető: hungarokamion.hu , kamionoshirek.hu , truckonline.hu , kamionblog.hu , hungaroauto.hu , 
mobilinfok.hu , kamionplaza.hu , hungarotransport.hu

A hungarokamion.hu kamionos hírportált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság IO/5213-2/2012 iktatószám alatt vette nyilvántartásba.
 
Tárhely szolgáltató:
ICON MÉDIA Kft.
6000 Kecskemét, Csóka u. 26.

Cégjegyzékszám: 03-09-115965
Adószám: 14275270-2-03

Tel: 06-70 / 518-1943
Fax: 06-76 / 200-207
E-mail: info@webdigital.hu
Weboldal: www.webdigital.hu

Melyek azok a személyes adatok amiket gyűjtünk, és milyen céllal gyűjtjük azokat

Hozzászólások

A cikkek alatti hozzászólások megjelenítésére az oldal a Facebook Hozzászólások modult használja, így a cikkekhez hozzászólni csak Facebook bejelentkezéssel lehet.

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerülhet a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

A Facebook szolgáltatás feltételei és adatkezelési szabályzata az alábbi címen tekinthetőek meg: 
https://hu-hu.facebook.com/privacy/explanation.
A Facebook Cookie (süti) kezelési tájékoztatója az alábbi címen tekinthetőek meg:
https://www.facebook.com/policies/cookies/

A Facebook bejelentkezést követően hozzászóláskor a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan, amelyet a nem bejelentkezett olvasók is látni fognak.

Média

Az oldal üzemeltetője arra törekszik a képek feltöltésekor a honlapra, hogy azok ne tartalmazzanak olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlap az oldalon nem található.

A sütik (cookie-k) használatával kapcsolatos tájékoztatás

A honlapra kizárólag az oldal üzemeltetője tud bejelentkezni. Az oldalra a látogatók nem tudnak regisztrálni, így bejelentkezni sem, így az oldal semmilyen személyes adatot nem gyűjt, nem tárol és nem kezel.

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Google Adwords és AdSense cookie: Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Célzott reklám/közösségi oldal cookie-k:

A célzott reklám cookie-k harmadik fél kezelésében álló adatcsomagok, amelyek célja, hogy relevánsabb reklámtartalmat szolgáltassanak a felhasználóknak. Megjegyzik a felkeresett oldalakat, személyes adatokat is gyűjthetnek – ez a legtöbb esetben a felhasználó IP-címét jelenti. A cookie-k által tárolt információ harmadik fél részére is kiadható.

Ezek a cookie-k a célzott internetes reklámok elhelyezésében segítenek, megjegyzik a felhasználó érdeklődési profilját, amelyre a weboldalon tett látogatásakor hozzáférhető böngészési előzményekből következtetnek. A cookie-k a honlapot felkereső felhasználó beleegyezésével települnek fel az eszközre: a weblapon ilyenkor egy párbeszédpanel jelenik meg, és a felhasználó elfogadhatja vagy elutasíthatja az ilyen típusú cookie-kat.

A honlapon használunk ún. social plugin-okat (közösségi kapcsológombokat), melyek olyan közösségi oldalakkal kötik össze a weboldalt, mint a Facebook, Twitter, Google+ vagy a YouTube, és lehetővé teszik a tartalom azokon való megosztását.

A látogatás ideje alatt alapbeállításban le vannak tiltva a közösségi kapcsológombok (social plugin) , vagyis ilyenkor semmilyen információ nem kerülhet a közösségi oldalra az Ön kezdeményezése nélkül. Ha mégis használni szeretné ezeket a kapcsolókat, egy kattintással aktiválhatja őket. Egészen addig aktívak maradnak, amíg újra ki nem kapcsolja őket, vagy letiltja a vonatkozó cookie-kat. A jelen tájékoztatóban megtalálja a cookie-k letiltásának módját. Aktiválás után a kapcsoló (plugin) összeköti az oldalt a kívánt közösségi platformmal, és megosztható lesz a tartalma. Ezt követően a közösségi oldalról direkt adatátvitellel létrejön az összeköttetés.

A plugin aktiválásával az adott közösségi oldal adatokat gyűjthet a honlapról, függetlenül attól, hogy ténylegesen használja-e az oldalon lévő közösségi gombot (plugin) vagy sem. Ha be van jelentkezve a közösségi oldalra, a közösség oldal megjegyzi az Ön látogatását. Egyéb oldalaink felkeresése azonban nem lesz nyomon követhető a közösségi oldalon egészen addig, míg az adott oldalon nem aktív a közösségi oldalhoz tartozó kapcsológomb (plugin). Ha Ön tagja egy közösségi oldalnak, de nem szeretné, hogy az oldal adatokat gyűjtsön a weblap felkeresésével kapcsolatban, a kapcsológomb aktiválása előtt ki kell jelentkeznie a közösségi oldalról.

Fontos tudni, hogy oldalunknak nincs befolyása vagy döntési lehetősége a közösségi oldal által, az aktív kapcsológombok (plugin) közvetítésével összegyűjtött adatok mennyiségével és természetével kapcsolatban. Személyes adatainak védelmében, illetve az átvitt adatok mennyiségéről és minőségéről, az adatátvitel céljáról és az adatkezelésről történő tájékozódás érdekében, kérjük, hogy olvassa el a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatóját.

Weboldalunk a következő főbb közösségi oldalak kapcsolóit (plugin) használja:

facebook.com, kezeli: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). A http://www.developers.facebook.com/plugins oldalon megtalálja a Facebook kapcsolók (plugin) listáját és leírását. A Facebook személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a http://www.facebook.com/policy.php oldalon találja meg. A Facebook-kapcsoló (plugin) letiltására a böngészőjébe beépülő modult is telepíthet, pl. a “Facebook Blocker” elnevezésűt.

Google+, kezeli a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A Google+ személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a https://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ oldalon érheti el.

Twitter, kezeli Twitter, Inc., Headquarters 1355 Market Street Suite 900 San Francisco, CA 94103 USA. A Twitter személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a https://twitter.com/privacy oldalon érheti el.

Linkedin, az Egyesült Államok területén kívül kezeli a Linkedin Ireland, Gardner House, Wilton Place, Wilton Plaza, Dublin 2, Ireland. A Linkedin személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv oldalon találja. (különösen figyelmébe ajánljuk az 1.7 bekezdést, a harmadik fél szolgáltatásainak használatáról illetve weboldalainak felkereséséről szóló részt)

Youtube, kezeli a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A YouTube személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a https://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ oldalon érheti el.

Az AddThis + gombra kattintva oldalunkon további közösségi oldalak és megosztási lehetőségek is elérhetők, amelyek adatvédelemmel kapcsolatos irányelvei a kiválasztott kapcsolót (plugin) üzemeltető szolgáltató oldalain olvashatók.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 1 óra.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 1 óra.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 1 óra.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Hogyan tudom letiltani/törölni a cookie-kat?

A cookie-kat kétféle módon tudja törölni:

Az egyik mód: tekintse meg a böngészője menüjében a már feltelepített cookie-kat, és törölje ki őket – egyesével vagy mindet egyszerre.

  • Apple Safari böngésző esetén: kattintson a “Beállítások” menüelemre, majd az “Adatvédelem” gombra, és a “Sütik és webhelyadatok” párbeszédpanelben törölheti a cookie-kat.
  • Google Chrome böngésző esetén: kattintson a “Beállítások” menü “Adatvédelem” almenüjében a “Tartalombeállítások” gombra, ahol az “Összes cookie és webhelyadat” gombra kattintva megtekintheti és törölheti a cookie-kat.
  • Internet Explorer böngésző esetén: “Eszközök” menügomb, majd “Internetbeállítások” parancs, aztán “Általános”, majd “Böngészési előzmények”, aztán “Beállítások”, majd az ”Ideiglenes internet fájlok” résznél kattintson a “Fájlok megtekintése” gombra.
  • Mozilla Firefox böngésző esetén: az “Eszközök” menüben kattintson a “Beállítások” részre, majd az “Adatvédelem”-re, végül a “Sütik eltávolítása” funkciógombra.

A másik eljárás:

Az intézőben válassza ki a C:\ Windows mappát.
Itt nyissa ki a “Temporary Internet Files” mappát, és jelölje ki az összes fájlt (CTRL+A).
Törölje ki a fájlokat.

A böngészőjében is letilthatja a cookie-kat, vagy beállíthatja, hogy a telepítés előtt figyelmeztetés jelenjen meg a gépén. A beállítás módja eltérhet a különböző böngészőprogramokban, de a “súgó” menükben segítséget kap a művelet elvégzéséhez. Ha több számítógépet használ, mindegyiken külön el kell végeznie a műveletet.
A weboldalon használt cookie-k letiltása vagy törlése módosíthatja a felhasználói élményt, sőt blokkolhatja a teljes weboldal vagy egyes elemeinek betöltését is

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést.

A Facebook hozzászólások beágyazott tartalmát nem a hungarokamion.hu oldal kezeli és moderálja, így azok sértő tartalmát a hozzászólás jobb felső sarkából lenyíló helyi menüben lehet jelenteni a Facebooknak.

Elemzések

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámok megjelenítése céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

A Facebook Hozzászólások modulba bejelentkezve a személyes adatokat a Facebook kezeli. Ha hozzászólunk, a Facebook hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a Facebook rendszerében maradnak.

A honlapra kizárólag az oldal üzemeltetője tud bejelentkezni. Az oldalra a látogatók nem tudnak regisztrálni, így bejelentkezni sem, így az oldal semmilyen személyes adatot nem gyűjt, nem tárol és nem kezel.

Hová továbbítjuk az adatokat

A Facebook Hozzászólások beépülő modul, a hozzászólásokat a Facebook felé továbbítja. A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti a Facebook részéről.

Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámok megjelenítése céljából. A weboldal használatodra vonatkozó statisztikai adatokat média-, hirdető- és elemző partnereinknek továbbítjuk, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg, hirdetéseik személyesebbé tételének  céljából.

Kapcsolati adatok

A weboldalunk címe: https://hungarokamion.hu.

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője: Karsai Attila

Az adatkezelő megnevezése: Karsai Attila

Az adatkezelő levelezési címe: 7831, Pellérd, Arany János u. 27.

Az adatkezelő telefonszáma: 20/9769-700

Az adatkezelő E-mail címe: info@hungarokamion.hu

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

A weboldalon tárolt adatok védelme érdekében az oldalt SSL titkosítással láttuk el, így minden kommunikáció titkosított csatornán folyik, harmadik fél nem férhet semmilyen személyes adathoz.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

 

(Ezt a cikket 0 alkalommal tekintették meg.)