Balesetek Hírek Külföld

Vétlen magyar kamionsofőr vesztette életét egy szlovén balesetben

Baleset történt Szlovéniában a Ljubljanát délről elkerülő autópálya kanyarodó viaduktján a Malence kereszteződésnél a Golovec alagút felé, amelyben tartálykocsi és személygépkocsi ütközött. Az autó vezetője jobbról belecsapódott a mellette haladó kamion pótkocsijába, lelökve azt az útról. A kamion áttörte a védőkorláton, és a viaduktról kb. 20 méter mélyre zuhant. Az 53 éves magyar teherautó sofőr meghalt.

November 13-án, szerda reggel 8 óra után baleset történt a dél-ljubljanai elkerülő úton, a Golovec alagút előtt, Stájerország felé, amelyben egy 53 éves, magyar állampolgárságú teherautó vezető halt meg.

A ljubljanai rendőrség jelentései szerint a balesetben egy tartálykocsis teherautó és egy személygépkocsi érintett. A kamion tartályában nem voltak veszélyes anyagok. Az eddig összegyűjtött információk szerint autóbaleset történt, amikor az Opel Corsa személygépkocsi 41 éves szlovén vezetője jobbra haladt, és a nem megfelelő kanyarodás következtében a kamion pótkocsijának ütközött. A teherautó ezután az autópálya jobb oldalára hajtott, ahol áttörte a védőkorlátot, és a viaduktról kb. 20 méter mélybe zuhant, miközben a sofőr a kabinban ragadt.

Alekszandr Vrabic rendőrfelügyelő magyarázta a baleset részleteit. A személygépkocsi vezetője, aki nem volt alkohol vagy más tiltott anyag hatása alatt, sebességének részleteiről a vizsgálat során részletesebben tájékozódnak. “A tény az, hogy a teherautó sofőr megpróbálta megoldani a helyzetet, majd elvesztette uralmát a jármű felett” – tette hozzá Vrabic.

A rendőrség szerint a személygépkocsi vezetője nem sérült meg a balesetben, akit a jelentős anyagi károk okozása mellett, gondatlanságból eredő bűncselekmény elkövetésével vádolnak. A ljubljanai rendőrök további információkat gyűjtenek a gondatlanságból eredő bűncselekmény gyanúja esetén bekövetkező eseményről, amely akár nyolc év börtönbüntetéssel is sújtható.

A kamionsofőr a Révész Trans Kft. munkatársa volt, akik az alábbi Facebook üzenetet tették közzé:

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Czakó György gépjárművezető kollégánk a mai napon, önhibáján kívül egy szlovéniai tragikus közúti balesetben életét veszítette.
Búcsúzunk kedves kollégánktól, és családjának, valamint hozzátartozóinak őszinte részvétünket fejezzük ki!
A tulajdonos és családja továbbá a Révész csoport minden munkatársa”

hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 1471 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!