Érdekvédelem Hírek Külföld

Az MKFE is sürgeti a tiroli helyzet mielőbbi rendezését

Tizenhárom fuvarozási-logisztikai érdekképviselet — köztük az MKFE — 2021. december 1-jén ismételten közös levélben kérte Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy tegyen hathatós intézkedéseket a tiroli tranzitkorlátozások enyhítésének érdekében.

A szervezetek megfogalmazták: Ausztria az egész ellátási lánc folyamatosságát nehezíti azáltal, hogy a tiroli régióban egyre szigorúbb tranzitkorlátozásokat alkalmaz, miközben az Inn folyó völgye egész Európa egyik legjelentősebb áruszállítási folyosója, ahol naponta 7 ezer, évente pedig több mint 2,3 millió tehergépjármű közlekedik.

Az aláírók aggodalmuknak adnak hangot, ugyanis az egyre jelentősebbé váló közúti torlódásokat a vasúti szállítási móddal sem lehetne kiváltani: a térségben a kötöttpályás áruszállítás kapacitása közel sem haladja meg azt a szintet, mely az áruforgalom áttereléséhez szükséges lenne.

Az osztrák forgalomkorlátozások egyúttal erősen megmutatják hatásukat a német oldalon is, ahol a közelmúltban 70 kilométeres sor torlódott össze egy ausztriai tartálykocsi-baleset következtében. Bajorország egyre nagyobb küzdelmet vív az osztrák oldalon felgyülemlő nehéz-tehergépjárművek miatt. Különösen nagy terhet ró ez a gépjárművek vezetőire, akiknek bizonytalan körülmények között és egészségügyi ellátóintézményektől távol kell hosszú ideig várakozniuk.

A hivatalos levél előzménye, hogy bő fél évvel ezelőtt, 2021. márciusában a logisztikai szervezetek már kifejezték az Európai Bizottsághoz intézett kérésüket ugyanebben az ügyben. Előrelépés azonban nem történt.

a 13 szervezet közös levele Ursula von der Leyennek »

sajtóközlemény »

az IRU közleménye »

Forrás: MKFE

(Ezt a cikket 130 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro