Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Márkahírek Vezércikk

Közösen fejleszt új nyomkövető megoldást az IVECO, a sennder és a CO3, hogy javítsák a szállítmányok útjának áttekinthetőségét az európai piacon

Együttműködési megállapodást jelentett be az IVECO, valamint Európa vezető digitális közúti szállítmányozója, a sennder és a CO3, az európai közúti árufuvarozás egyik adatplatformja. Az egyezség keretében a sennder platformján követhetők nyomon a szállított áruk. Szakterületének három egyaránt vezető szereplője a járművek beépített GPS-eszközeinek használata és aktiválása segítségével a teljes szakma számára le szeretné egyszerűsíteni a szállítmányok követését. Az eredmény az áruk feladói számára kedvezőbb rálátás a szállítmány útvonalára, a fuvarozók részére pedig a rendszer egyszerűsített digitális beléptetési folyamata.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Az IVECO, a sennder és a CO3 egy teljes körű GPS-alapú járműkövető megoldást dolgozott ki közösen. Ezzel a küldők csaknem minden rakományt nyomon követhetnek Európában, az azonnali megbízásokat is beleértve. Alapjául a CO3 technológiája szolgál, amelyet az IVECO integrált járműkövető rendszere támogat és a sennder sennOS platformjához csatlakozik. Az azonnali rakományok a fuvarozási piac mintegy 20 százalékát teszik ki. Ez gyakran olyan rövid határidejű, egyszeri megbízásokat fed, amelyek többnyire még a fuvarmegállapodás napján teljesülnek. Jelenleg e rövid távú megközelítés azt is jelenti, hogy mivel a fuvarozóknak igen gyorsan kell felvenniük az árut, nem marad elegendő idejük a GPS nyomkövető rendszerek aktiválására. Mostantól azonban amint a megbízó megadta a szállítási megbízást és a sennder hozzárendelte egy fuvarozóhoz, utóbbi a CO3 technológiáján keresztül akár 10 perc alatt aktiválhatja a rendszert. A folyamat korábban akár 48 órát is igényelt, ami az együttműködés révén 99 százalékkal csökkent.

A megoldás kedvezőbb rálátást biztosít a feladóknak a rakományuk útvonalára, a fuvarozóknak pedig egyszerűsített digitális adaptációs folyamatot kínál. Utóbbiak számára egyébként költséggel sem jár, mivel a technológia beépített GPS-eszközöket használ. Az IVECO az első eredeti termékgyártó (OEM), aki aktiválja az azonnali nyomkövetést teherautóiba épített GPS-eszközein. A megoldás jelenleg valamennyi európai országban elérhető, és a beépített GPS-technikával felszerelt európai tehergépkocsik mintegy 50 százalékában alkalmazható. Így kiváló lehetőség kínálkozik az iparágban a rendszer széles körű elterjedésére.

Fabrizio Conicella, az IVECO digitális és fejlett technológiák részlegének globális vezetője kiemelte: „Büszkeséggel tölt el minket, hogy azzal a közös céllal erősíthetjük meg partneri együttműködésünket a sennder és a CO3 szakembereivel, hogy együttesen járuljunk hozzá a hosszú távon fenntarthatóbb szállítmányozáshoz. Új generációs alkalmazáscsatolási interfészünk, a CO3 fejlett technológiája és a sennder jól bevált platformja segítségével hatékonyan támogathatjuk a fuvarozókat és a megbízókat termelékenységük növelésében. Miközben ők még szén-dioxid-lábnyomukat is csökkenthetik.”

David Nothacker, a sennder alapítója és vezérigazgatója így fogalmazott: „Izgatottan egyesítjük erőinket az IVECO és a CO3 vállalatokkal a logisztika átláthatóságának javításáért. Közös küldetésünk a logisztikai ipar felkészítése a jövőre. Meggyőződésünk, hogy partnerségünk a rakománykövetés innovatív és hatékony megközelítésének alapjául szolgálhat. Továbbra is együttműködünk iparági partnereinkkel, hogy a fuvarozók és szállítmányozók rendelkezésére állhassanak a megfelelő eszközök az áruk lehető leghatékonyabb továbbítására.”

Grzegorz Patynek, a CO3 alapítója és vezérigazgatója hangsúlyozta: „Napjainkban az átláthatóság nagyban elősegítheti az ellátási lánc szervezésének optimalizálását. Emellett támogathatja a kockázatok és események kezelését is a fuvarbörzéken. A projekt során az azonnali megbízások járműkövetési megoldásainak hiányára kerestünk megoldást és az egyszeri megrendelések monitorozására összpontosítottunk. Partnerségünk így az első lépés e komplex probléma szélesebb körű kezelésében, illetve olyan partnerek felkutatásában, akik ebben értéket látnak jelenlegi ügyfélkörük számára. Az IVECO és a sennder éppen ilyen partnerek.”

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 33 alkalommal tekintették meg.)

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro