Fliegl Hírek Kiemelt hírek Környezetbarát Külföld Márkahírek Pótkocsi

Kitüntetették a Fliegl Trailers céget a kiváló erőforrás-hatékonyságért

Kilencedik alakalommal ítélték oda novemberben Düsseldorfban a német fenntarthatósági díjat, melynek gáláján 1200 vendég volt jelen.  Az est sztárvendége a Fantasztikus Négyes és Nicholas Cage voltak, akik díjat az ökológiai, szociális és humanitárius elkötelezettségükért kapták. A Fliegl Trailer cég szempontjából az esemény csúcspontja az erőforrás-hatékonyság különdíja volt, amivel a közepes méretű haszongépjármű gyártókat „a teljes körű erőforrás-hatékonyság megközelítéséért “ tüntették ki. Az ügyvezető igazgató, Helmut Fliegl vette át a fenntarthatósági díjat: „Biztosak vagyunk benne, hogy árut szállítani kevés káros anyaggal, üzemanyaggal vagy minimális pazarlással is lehetséges. Ezt a dolgozóimnak köszönhetem. „

Helmut Fliegl átvette a fenntarthatósági díjat. – Fotó: Darius Misztal (www.nachhaltigkeitspreis.de/category/presse/003_downloads/)

A német fenntarthatósági díj egy nemzeti kitüntetés a fenntarthatóság a gazdaságban, a közösségben és a kutatásban elért eredményekért. Több, mint 800 pályázójával ez a legnagyobb díj a maga nemében, Európában. A díjat a Német Fenntarthatósági Alapítvány ítélte oda a szövetségi kormánnyal, a civil szervezetekkel és a kutatóközpontokkal együtt működve.“ 2016-os év díjazottjai fontos ösztönzői a zöld gazdaságnak- vélekedik az alapítvány.“

A zsűri a következőképpen indokolta a Fliegl Trailers cégnek ítélt díjat. A támogatás fókuszában a víz, az energia, a papír és a hulladék áll. A távhőközponttal és a szolár rendszerrel (több mint 4000 napelem modulból áll) a Fliegl háromszor több energiát és elektromosságot állít elő, mint amennyire nekik szükséges van. Újdonság a bioüzemanyag erőmű, ami a vállalat olajfogyasztását 50%-al (több 10000 liter) csökkentette. A teherautók tisztítására és a tisztasági helységekben (pl. WC öblítésre) az esővizet használják. A meleg vizet a szolárrendszer állítja elő. A Fliegl épületszigetelést (pl. szendvicselemeket) alkalmaz energia megtakarításhoz, továbbá csökkenti az elektronikus számlákkal és felhőmegoldás csökkenti a papírfelhasználást. Egy saját hulladéktömörítővel 20 kamionutat tudnak megtakarítani havonta. Beszerzésnél a vállalat az újrahasznosítható szállítóállványokat és tárolókat használ az alkatrészekhez. A beszállítók áttértek az újrahasznosítható csomagolásokra (pl. rácsláda), miután Fliegl kötelezte őket, az eldobható csomagolás költségeinek viselésére. A haszongépjármű gyártó elsőként vetette meg a lábát a megújuló nyersanyagokban.

 A központi gyárban használja fel a vállalkozó az erőforrást: a fa alapú csomagolóanyagokat tüzelőanyagként, a fékcső maradékokat granuláltként dolgozzák fel, amit műanyag újrahasznosító üzembe visznek, a magas raktár fémlemez részei is újra bekerülnek a körforgásba.   A használati szakaszban található a legnagyobb erőforrás-hatékonyság: a fenntarthatósági design-on és a terméktervezésen keresztül befolyásolható a használatban a járművek energia felhasználása.  Az alacsony önsúly és az aerodinamikai csomagok csökkentik az üzemanyag fogyasztást és ezáltal a CO2 kibocsájtás is csökken például a Fliegl billenős pótkocsiknál 10%-kal. A nagy terhelhetőség növeli a szállítási kapacitást és az optimális kihasználást.

 A pótkocsi vagy félpótkocsi hasznos élettartama végén felkínálja a Fliegl a beszámítás lehetőségét, hogy a használt jármű javítható és újrafelhasználható legyen. Egy haszongépjárműnek legalább 95 %-a újrafelhasználható pl.: felnik, fém- és műanyagrészek, gumiabroncsok. Fliegl rámutat, hogy a közepes méretű vállalatoknak a saját iparágukban fontos az erőforrás hatékonysága. A vállalat egy nagyon jó példát mutat a hagyományos haszongépjármű-iparban. A Fliegl gyár ezzel motiválja a saját beszállítóit és az ügyfeleit, hogy ők is a konkrét erőforrás-hatékonyságukat javítsák.

A zsűri ösztönzi a Fliegl Fahrzeugbau GmbH-t, hogy továbbra is bátran ezen úton haladjon.

A fenntarthatóság, az erőforrások és az ökológiai felelősség iránti egyértelmű elkötelezettség a Fliegl Trailer filozófiája.“ Megtiszteltetve érezzük magunkat és büszkék vagyunk a német fenntarthatósági díjra. Ez egy elismerés és megerősítés számunkra, ami arra ösztönöz bennünket, hogy a továbbra is a jó úton haladjunk.“ –mondta Helmut Fliegl. „ Ha mi ebben az iparágban a többi vállalatot is inspirálni tudjuk, akkor szívesen leszünk egy „fenntarthatósági példakép „

További információ: www.nachhaltigkeitspreis.de.   

Forrás: Fliegl Trailers

 

(Ezt a cikket 66 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro