Autópálya Balesetek Busz hírek Hírek Kiemelt hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Balesetek az M3-ason – Felborult egy autóbusz Mezőkövesdnél, három halott

Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohant – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Összetört jármûvek 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezetõ oldalon, a Mezõkeresztes és Mezõkövesd közötti részen, ahol az elsõdleges adatok szerint hárman meghaltak és huszonnyolcan sérültek meg egy buszbalesetben. A már felborult jármûnek több autó is nekirohant, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg.
MTI Fotó: Vajda János

Janasóczki Attila közölte: a halálos baleset Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt az autópályán, az utat teljes szélességében lezárták.
Hozzátette: egy utasokat szállító busz ezidáig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, többen pedig megsérültek.

Janasóczki Attila közölte: a busz magyar forgalmi rendszámú volt. A jármű balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött. Ezek között magyar, román és ukrán felségjelzésű is van. Az MTI információi szerint a bécsi adventi vásáron jártak az utasok a busszal.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-vel közölte: az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. “Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek.” A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították.

Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszott, a szitáló köd lefagyott a hidegben. A balesetet szenvedett kocsisor hosszú. Janasóczki Attila elmondta, a helyszínen melegedőbuszokban várakozhattak azok, akiket nem kellett kórházba szállítani, vagy nem sérültek meg. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) ugyanis újabb buszokat küldött, és ezekkel a járművekkel szállították őket Miskolcra.

A helyszínelést követően a tűzoltók elkezdték a roncsok eltávolítását az útról. A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki. Az MTI információi szerint az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi – ők egy lépcsőházban laktak, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány.

A rendőrség első adatai szerint 21 a könnyű sérülést szenvedők száma, négy a súlyos sérülést szenvedőké és hárman a helyszínen hunytak el. Az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti információi szerint a súlyos sérültek száma a korábbi négyről tízre emelkedett, őket az egri, a miskolci és a debreceni kórházban ápolják.

Vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult – mondta el a három halálos áldozattal járó, Mezőkövesdnél szombaton történt balesettel kapcsolatban az iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Az Ausztriában tartózkodó Nagy Sándor vasárnap délelőtt telefonon elmondta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton.
A balesetben érintett autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett – tette hozzá.

Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak – közölte Nagy Sándor. Tájékoztatása szerint az idén hét autóbuszos járatot indítottak a bécsi karácsonyi vásárra, ezek voltak az utolsó utak, a szerencsétlenül járt busz mögött is haladt egy másik járatuk.

Amikor tudomást szereztek a történtekről, Debrecenből azonnal elindítottak egy buszt, amely másfél óra múlva érkezett a helyszínre az utasokért – mondta el a legnagyobb debreceni utazási iroda tulajdonosa az MTI-nek.

A rendőrség vasárnap délelőtt feloldotta az útzárat az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényének Budapest felé vezető oldalán, azon a szakaszon, ahol szombat éjszaka súlyos buszbaleset történt – mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a forgalom megindulását követően az MTI-nek.

Janasóczki Attila tájékoztatása alapján a balesetet szenvedett jármű műszaki mentése a vasárnap délelőtti órákban is folyik, így az autópálya Miskolc felé vezető oldalát továbbra is lezárták.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Oldalára borult, összetört autóbusz 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezető oldalon, a Mezőkeresztes és Mezőkövesd közötti részen, ahol az elsődleges adatok szerint hárman meghaltak és huszonnyolcan sérültek meg egy buszbalesetben. A már felborult járműnek több autó is nekirohant, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg.
MTI Fotó: Vajda János

 

(Ezt a cikket 180 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!