Hírek Járműpiac Volkswagen

Dízelbotrány – Nem csökkent Európában a használt VW dízel autók ára

Nincs alapja a kártérítési követelésnek, mert nem csökken a Volkswagen emissziós botrányban érintett dízel modelljeinek ára az európai használtautó-piacon – írja az Automotive News Europe autóipari hírportál.

CC0 Public Domain Kereskedelmi felhasználásra ingyenes https://pixabay.com/hu/aut%C3%B3-volkswagen-c%C3%A9l-ir%C3%A1ny-utaz%C3%A1s-368629/

A használtautó árak nyilvántartásával foglalkozó Schwacke GmbH felmérése nem mutatott ki lényeges eltérést a VW márkájú dízel autók árának és általában a dízel autók árának alakulása között Európában 2015 szeptembere, a Volkswagen dízelbotrányának kitörése és 2016 novembere között. (http://www.schwackepro.de/aktuell)

Az európai fogyasztóvédő szervezetek állítása szerint a dízelbotrány csökkenti a VW dízel autók maradványértékét és a tulajdonosoknak ezért kártérítés jár.

Hasonló álláspontot foglalt el Elzbieta Bienkowska, az Európai Bizottság belső piacokért, ipar-, vállalkozás- és kkv-politikáért felelős biztosa is. Véleménye szerint az európai fogyasztókat ugyanolyan elbánásban kell részesíteni, mint a Volkswagen autók amerikai tulajdonosait, miután a VW dízelbotrányában érintett 11 millió autóból 8,5 millió Európában talált gazdára.

A Volkswagen a dízel autók amerikai tulajdonosainak 1-7 ezer dollár kártérítést fizet.
http://europe.autonews.com/article/20161215/ANE/161219920/vws-cheat-diesels-are-holding-their-value-in-the-used-car-market

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 23 alkalommal tekintették meg.)