Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiemelt hírek Sport

A De Rooy csapat Goodyear tehergépkocsi-abroncsokon vág neki a 2017-es Dakar-ralinak

A kamion osztály 2016-os győztesének célja ismét az első hely a Goodyear abroncsokon

A De Rooy csapat, a 2016-os Dakar-rali kamion osztályának győztesei, ismét az aranyérmet célozták meg a világ legkeményebb versenyén, sztenderd Goodyear Offroad ORD abroncsokon.

Gerard De Rooy és csapata a Goodyear Offroad ORD tehergépkocsi-abroncsait választották négy versenykamionjukhoz, támogató kamionjaikhoz pedig a Goodyear Omnitrac vegyes használatú abroncsokat. A csapat tavalyi győzelmük megismétlését tűzte ki célul, melyhez hosszú távú, speciális támogatása keretében a világ vezető abroncsgyártója további tesztelést indított és segítséget nyújt.

goodyear_de_rooy_dakar_2017_gerard_derooy_1

A Goodyear tehergépkocsi-abroncsokkal ellátott 2017-es De Rooy csapat összeállítása:

  • Gerard De Rooy – A Dakar kamion osztályának kétszeres győztese (2012 és 2016) – Iveco Powerstar 4X4 kamionon
  • Fredrico Villagra – 3. helyezés első Dakar-raliján 2016-ban –Iveco Powerstar 4X4 kamionon
  • Ton Van Genugten – 5. helyezés a 2016-os Dakar-ralin – Iveco Trakker kamionon
  • Wuf Van Ginkel – új csapattag – 12 Dakar-ralin vett részt, 2007-ben pedig 4. helyezést ért el – Iveco Trakker kamionon.

A négy versenykamion, valamint a leggyorsabb támogató kamionok sztenderd Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD abroncsokon szállnak versenybe, a többi támogató kamion pedig kormányzott-, illetve meghajtott tengelyeiken rendre Goodyear 315/80R22.5 Omnitrac MSS II és Omnitrac MSD II tehergépkocsi-abroncsokkal lesz felszerelve.

A Goodyear Offroad ORD abroncsokra a De Rooy és a Goodyear közötti hosszú és sikeres partneri kapcsolat alapján esett a választás. A Goodyear luxemburgi Innovációs Központjával együttműködésben – mely a kiterjedt közös tesztelést is magába foglalta – a csapat megtalálta a legjobb beállítást az abroncs teljesítményének optimalizálásához azon változatos körülmények között, melyekkel a 2017-es Dakar-ralin a versenykamionoknak szembe kell majd nézniük. A Goodyear abroncsok által a 2016-os Dakar-ralin tanúsított nagyszerű teljesítményt követően a csapat úgy döntött, hogy támogató kamionjaik esetében is sztenderd Goodyear Omnitrac vegyes használatú tehergépkocsi-abroncsokra fognak támaszkodni.

goodyear_de_rooy_dakar_2017_gerard_derooy_2

A Goodyear Offroad ORD 375/90R22.5 kamion-terepabroncsok fantasztikusak, és kulcsfontosságú szerepet játszottak abban, hogy megnyertük a 2016-os versenyt. A Goodyear mérnökeitől hihetetlen műszaki támogatást kaptunk, ezért választottuk ismét a Goodyeart abroncspartnerünknek a tehergépkocsi-abroncsok számára, kétségtelenül a világ legnehezebb tesztjén. Meggyőződésünk, hogy partneri kapcsolatunk folytatásának köszönhetően ismét megkapjuk majd azt a húzóerőt és megbízhatóságot, mely biztosítja, hogy 2017-ben is győzzünk” – mondta Gerard De Rooy.

“Nagy öröm számunkra, hogy Gerard De Rooy és csapata ismét Goodyear abroncsokat választottak a győzelem kivívásához a 2017-es Dakar-ralin. Hosszú időn át, intenzíven dolgoztunk velük együtt azon, hogy megtaláljuk a legjobb beállítást a versenykamionok számára, és biztosítsuk a támogatást, mely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a csapat sikeres legyen e versenyen. Ugyanakkor legalább ennyire fontos a technológiai vezető szerep, mely lehetővé teszi, hogy ekkora kihívást jelentő körülmények között is teljesíteni tudjanak. A történet azonban nem ér véget itt, mert a Dakar eredményeit és tapasztalatait felhasználjuk majd a jövő tehergépkocsi-abroncsainak kifejlesztése során” – mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA Kereskedelmi Abroncs Részlegének marketing igazgatója.

A rali első szakasza január 2-án rajtol el a paraguayi Asunciónból. A több mint 550 kamion, autó és motorkerékpár innen átkel Bolíviába, ahol északnak véve az irányt egészen La Pazig haladnak, majd visszakanyarodnak Argentína felé, ahol a verseny január 14-én Buenos Airesben zárul. A Dakar 12 szakasza 8,500 kilométert ölel fel a legnagyobb kihívást jelentő terepeken, köztük sivatagokkal, magas hegyekkel, és sziklás vidékekkel.

Forrás: Weber Shandwick

 

(Ezt a cikket 32 alkalommal tekintették meg.)