Érdekességek Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Márkahírek Volvo

Új, The Flying Passenger című Élő Tesztjében a Volvo Trucks egy látványos siklóernyős mutatvánnyal demonstrálja hajtásláncának különleges teljesítményét

Újabb világelső teljesítmény a Volvo Trucks márkától a The Flying Passenger című teszt jóvoltából. A legújabb Élő Tesztben egy Volvo FH vontat fel egy siklóernyőst egy horvátországi hegyszorosban egy olyan precíziós mutatványban, amilyet korábban még nem próbált meg senki. A teherautó vezetőjének nagy utazósebességet kell tartania ahhoz, hogy a siklóernyős a levegőben maradjon. A próbatétel rámutat a Volvo Trucks különleges, I-Shift Dual Clutch váltóval rendelkező hajtásláncának teljesítményére.

Lélegzetelállító A The Flying Passenger tesztben egy Volvo FH és egy siklóernyős festői utat tesznek meg Horvátországban, a Dinári-hegységben. A teszt a Volvo Trucks egyedi hajtásláncának bemutatására szolgál.
Lélegzetelállító! A The Flying Passenger tesztben egy Volvo FH és egy siklóernyős festői utat tesznek meg Horvátországban, a Dinári-hegységben. A teszt a Volvo Trucks egyedi hajtásláncának bemutatására szolgál.

Újabb szenzációs Élő Teszttel tért vissza a Volvo Trucks márka. A lélegzetelállító utazás során a Volvo FH a siklóernyőst egy meredek hegyi úton vontatja fel, át az út fölött átnyúló híd támaszközének szűk nyílásán. A szűk hely miatt rendkívül precíz vezetés szükséges, egyenletes utazósebesség mellett – itt nem lehet, nincs hely hibázni. A tesztet a Volvo Trucks egyedi, I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval rendelkező hajtásláncának bemutatására szánja a gyártó, amely kiemelkedő teljesítményt tesz lehetővé és egyúttal jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

„A lehető legnagyobb fokozatban való haladás és a zökkenőmentes fokozatváltások fontos szerepet játszanak az üzemanyag-hatékonyságban. Az I-Shift Dual Clutch nyugodt vezetést teszt lehetővé, nagy fokozatban és kis fordulat mellett haladhat a jármű” – mondja Staffan Wendeberg, aki a Volvo Trucks márkánál az FH és a távolsági járművek termékmenedzsere.

A Volvo Trucks új, The Flying Passenger című Élő Tesztjében egy Volvo FH vontat fel egy siklóernyőst egy meredek hegyi úton és át egy híd támaszközének szűk nyílásán. Ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű mutatványra sor került.
A Volvo Trucks új, The Flying Passenger című Élő Tesztjében egy Volvo FH vontat fel egy siklóernyőst egy meredek hegyi úton és át egy híd támaszközének szűk nyílásán. Ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű mutatványra sor került.

Ráadásul a különleges váltó igen nagy hatással bír a termelékenységre. Az I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltó olyan nagy teljesítményű fokozatváltásokat tesz lehetővé még nagy kihívást jelentő körülmények között is, amely biztosítja, hogy a motor ne veszítsen forgatónyomatékot a váltások során.

„A szállítási határidők betartása, az egyúttal – még hegynek fölfelé és kanyargós utakon is – mérsékelt szinten tartott üzemanyag-fogyasztással együtt, számos ügyfelünk számára ezek a siker kulcsfontosságú feltételei. Ez a teszt tökéletes módja annak, hogy próbára tegyük a közelmúltban továbbfejlesztett hajtásláncunkat. A The Flying Passenger igen konkrét és látványos módon mutatja be, mit is jelent a Volvo Trucks márkánál a teljesítmény és a vezethetőség” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A The Flying Passenger a legújabb a Volvo Trucks Élő Teszt sorozatában. A sorozat korábbi nemezközi sikerfilmjei például a The Epic Split, a The Hamster Stunt és a Look Who’s Driving. Összességében az Élő Teszt sorozat videóit több mint 100 millió alkalommal tekintették meg a YouTube videómegosztón.

A kihívást Horvátországban, a Dinári-hegységben lezárt utakon és szigorú biztonsági felügyelet mellett forgatták.

Az új Élő Tesztet több nap alatt Horvátországban, lezárt utakon és szigorú biztonsági felügyelet mellett forgatták.
Az új Élő Tesztet több nap alatt Horvátországban, lezárt utakon és szigorú biztonsági felügyelet mellett forgatták.

Tények a Volvo Trucks továbbfejlesztett hajtásláncáról:

Az Euro 6 motor frissítései

Az Euro 6 motor (13 literes, közös nyomócsöves) továbbfejlesztéseinek kivonata:

– Közös nyomócsöves befecskendező rendszer az összes teljesítményszint esetében

– Javított sűrítés a 420 és 460 lóerős D13 motoroknál

– Új, optimalizált turbófeltöltés az 500 és 540 lóerős D13 motoroknál

– Mérsékelt belső súrlódás

– Továbbfejlesztett szoftver és motorvezérlés

– Alacsonyabb tömegű motorok

 

Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch kettős tengelykapcsolós automatizált váltó

– Az I-Shift Dual Clutch váltó szinte az erőfolyam megszakítása nélküli fokozatváltásokra képes

– A teljesen automatizált fokozatváltási rendszer kiemelkedő kényelmet és üzemanyag-hatékony vezetést biztosít

– Szoftvercsomagok szabják a fokozatváltásokat a jellemző körülményekhez

– A kézi fokozatválasztás lehetősége

– Kis saját tömeg a kompakt felépítésnek és az alumínium váltóháznak köszönhetően

A The Flying Passenger című Élő Tesztjében a Volvo Trucks a világon első alkalommal hoz össze egy teherautót és egy siklóernyőst egy mutatványban.
A The Flying Passenger című Élő Tesztjében a Volvo Trucks a világon első alkalommal hoz össze egy teherautót és egy siklóernyőst egy mutatványban.

A tesztről:

– A tesztet több nap alatt Horvátországban forgatták.

– A teszthez használt teherautó egy Volvo FH 540, amelyben már a továbbfejlesztett D13 motor és az I-Shift Dual Clutch dolgozott.

– A The Flying Passenger tesztben a teherautót az új-zélandi Louise Marriott vezette.

– A The Flying Passenger tesztben a siklóernyőt a francia Guillaume Galvani kezelte.

– Ez a világon az első ilyen jellegű mutatvány, amelyben egy teherautó és egy siklóernyős szerepel. Szintén első alkalommal vontatott keresztül egy alagúton egy siklóernyőst egy teherautó.

Forrás: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 70 alkalommal tekintették meg.)