Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiállítások Külföld Rendezvények Újdonságok

A Hankook termékújdonságai a 66. IAA Haszongépjármű Vásáron

A Hankook több vadonatúj terméket is bemutat az idei IAA Haszongépjármű Vásáron Hannoverben. A prémium gumiabroncsgyártó először mutat be kimondottan távolsági autóbuszok számára készült gumiabroncsokat SmartTouring néven. A korszerű, távolsági tehergépkocsi forgalomhoz fejlesztett e-cube Blue terméksorozat kibővítésével kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságú abroncsválaszték lesz elérhető. Ezen felül a Hankook a népszerű e-cube MAX sorozat alacsony profilú modelljeivel az aktuális piaci trendnek megfelelő low-line termékeket is beépítette portfóliójába. A vállalat egy különálló helyszínen, a vásár külső területén, az első gyári beszállítói üzleti kapcsolatait állítja középpontba a MAN és Mercedes-Benz Trucks vállalatokkal.

Forrás: Hankook Tire
Forrás: Hankook Tire

A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook az idei, 66. IAA Haszongépjárműv Vásáron is képviselteti magát szeptember 22. és 29. között Hannoverben. A 14-15. csarnok A01 standján a vállalat az aktuális tehergépkocsi- és autóbuszabroncs portfólió mellett számos egyéb világpremiert mutat be.

A Hankook abroncsfejlesztési és kutatási részlege továbbra is a gazdaságosságra és hatékonyságra fókuszál. A vállalat tovább bővíti kiemelkedően hatékony e-cube Blue pótkocsi abroncsainak választékát kormányzott és hajtott tengelyekre való profilokkal, és először mutat be átfogó megoldást az összes tengelyhelyzetre a távolsági tehergépkocsi forgalomhoz, „A“ besorolású gördülési ellenállással a széria összes abroncsán.

A low-line szegmens egyre növekvő követelményeihez igazodva a prémium gumiabroncs-gyártó új méretekkel jelenik meg a kormányzott és hajtott tengelyekhez. A sikeres e-cube MAX abroncs-széria 45-ös és 50-es sorozatait speciálisan az extra nagyméretű tehergépkocsikhoz fejlesztették. A flottaüzemeltetők ezzel tökéletesen kihasználhatják a három méteres belső rakodási magassághatárt, anélkül, hogy a törvényileg engedélyezett 4 méteres teljes magasságot átlépnék.

A világszinten egyre növekvő jelentőségű távolsági buszforgalomra reagálva a Hankook az idei IAA Haszongépjármű vásár alkalmával mutatja be vadonatúj, távolsági autóbusz-forgalomra tervezett SmartTouring abroncssorozatot.

A különböző abroncs-sorozatokban használt Hankook „Smart“ koncepció a legkülönfélébb igények kielégítésére törekszik. A technológia a tehergépkocsi és autóbusz szegmens összes fontos kritériumának megfelel; a biztonság (Safety) mellett a legfontosabb szempontok a nagy menetteljesítmény (Mileage), a szakadással és vágással szemben rendkívüli ellenálló gumikeverék (AntiCut&Chip), az újrafutózhatóság (Retreadability), valamint a nagy vonóerőátvitel (Traction).


A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

Forrás: Hankook Tire

(Ezt a cikket 92 alkalommal tekintették meg.)