Érdekességek Hírek Márkahírek Volvo

Sebességi világrekordok megdöntésére vállalkozik a Volvo Trucks egyedi építésű járműve, a The Iron Knight

A The Iron Knight a Volvo Trucks szerelői, mérnökei és formatervezői különleges együttműködésének eredménye. Az erőforrást és a szériagyártású I-Shift Dual Clutch automatizált váltóját leszámítva a teljes teherautó egyedi építésű. A teherautó új nemzetközi sebességi rekordok felállítására tör 2400 lóerő teljesítményével. Augusztus 24-én a Volvo Trucks YouTube-csatornáján megmutatjuk a rekordkísérleteket. Tekintse meg a rekordkísérletre való felkészülést:

Nehéz kihívás és a műszaki érdeklődésű emberek álomprojektje. Így írta le a The Iron Knight megalkotásáért felelős csapat az egyedi építésű teherautó tervezésének folyamatát. A hajtáslánc ugyanarra az egységre épül, mint amit egy közúti Volvo FH teherautóban megtalálunk, azonban a motor legnagyobb teljesítményét a képességeinek határáig megemelték.

„A The Iron Knight a tökéletes mód a Volvo Trucks kompetenciájának és innovációs erejének szemléltetésére. Egyúttal az is célként lebegett a szemünk előtt, hogy új betekintést nyújtsunk a műszaki és formatervezési megoldásokba. Szándékunk, hogy ezekből néhányat sorozatgyártású teherautóinkba is átültessünk” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnök-vezérigazgatója.

A rekorder motorja egy középre helyezett és jelentősen átalakított D13 egység vízhűtéses töltőlevegő-hűtéssel és négy turbófeltöltővel, amely így 2400 lóerő a teljesítménye és 6000 newtonméter a legnagyobb forgatónyomatéka. Az elektromos és elektronikus rendszerek méretét és kiterjedését csökkentették, valamint átprogramozták a szoftvert. Mindezt annak érdekében végezték mérnökeink, hogy a rendkívüli mértékben tuningolt erőforrás optimálisan kommunikálhasson a váltóval – egy ugyanolyan I-Shift Dual Clutch egységgel, mint amilyet a sorozatgyártású Volvo FH modellekben találunk. A váltót érintő egyetlen módosítás a megerősített tengelykapcsolója, amely a rendkívül nagy forgatónyomaték átviteléhez szükséges.

A cél a sebességi világrekord megdöntése. Augusztus 24-én mutatjuk be a rekordkísérletet: youtube.com/volvotrucks - Forrás: Volvo Trucks
A cél a sebességi világrekord megdöntése. Augusztus 24-én mutatjuk be a rekordkísérletet: youtube.com/volvotrucks – Forrás: Volvo Trucks

„A sebességi világrekord megdöntéséhez kiváló teljesítmény szükséges. Az I-Shift Dual Clutch a lehető legjobb váltó ehhez a feladathoz, hiszen a kereket folyamatosan meghajtja, még váltások közben is, akárcsak egy versenyautó. Ennek köszönhetően a The Iron Knight úgy gyorsíthat folyamatosan, hogy nem veszít az értékes időből és lendületből a fokozatváltások alatt” – magyarázza Niklas Öberg, a Volvo Trucks tesztmérnöke.

A The Iron Knight a Volvo FH előtti tisztelgés. Műszaki megoldásai és formaterve tökéletesen kiegészítik egymást, és minden részlete – a hűtőrácstól az oldalsó alsó alvázburkolatokig – meghatározott célt szolgál.

„A fülke üvegszálas anyagból készült, és úgy terveztük, hogy a légellenállást a lehető legkisebbre csökkentse. Az oldalsó alsó alvázburkolatok lenyűgöző kiállást kölcsönöznek a teherautónak a motor hűtőlevegőjét szolgáltató nagy levegőbeömlő nyílásoknak köszönhetően. A The Iron Knight vonzó és erőteljes formatervét a jelenkor Volvo FH teherautója ihlette. Elég ránézni a járműre, hogy egyértelművé váljon, ez egy igen gyors teherautó. Még álló helyzetben is úgy tűnik, mintha mozgásban lenne” – mondja Nigel Atterbury, a Volvo Trucks vezető formatervezője.

A Volvo Trucks márka The Iron Knight járműve teljes egészében egyedi építésű – egy kivételtől eltekintve: a Volvo D13 motor és a sorozatgyártású I-Shift Dual Clutch váltó. Forrás: Volvo Trucks
A Volvo Trucks márka The Iron Knight járműve teljes egészében egyedi építésű – egy kivételtől eltekintve: a Volvo D13 motor és a sorozatgyártású I-Shift Dual Clutch váltó. Forrás: Volvo Trucks

A The Iron Knight – Boije Ovebrink versenyzővel a kormánykerék mögött – két sebességi világrekord megdöntésére készül: 500 és 1000 méter álló helyzetből. Augusztus 24-én tekinthető majd meg a rekordkísérlet a Volvo Trucks közösségi média csatornáin.


The Iron Knight – egy csúcsdöntő teherautó

  • 2400 lóerő teljesítmény, 6000 newtonméter forgatónyomaték és 4,5 tonna saját tömeg – a The Iron Knight teljesítmény-tömeg aránya 0,5 LE/kg fölötti.
  • A középre helyezett motor egy jelentősen átalakított D13 egység vízhűtéses töltőlevegő-hűtőkkel és négy turbófeltöltővel.
  • Az I-Shift Dual Clutch váltó szinte az erőfolyam megszakítása nélküli fokozatváltásokra képes. A megerősített tengelykapcsolót (a tárcsák és a nyomólapok szinterelt anyagból készülnek) leszámítva a The Iron Knight ugyanazt a váltót használja, mint amit a sorozatgyártású Volvo FH teherautókba szerelnek.
  • Minimális elektronika a jármű tömegének csökkentése érdekében.
  • A nagy teljesítményt lehetővé tévő, átprogramozott szoftver.
  • A légellenállás szempontjából optimalizált fülke üvegszálas anyagból készült. Az oldalsó alvázburkolatok nagy légbeömlő nyílásai látják el a motort hűtőlevegővel.
Forrás: Volvo Trucks
A The Iron Knight ugyanazzal az I-Shift Dual Clutch váltóval rendelkezik, mint amit a sorozatgyártású Volvo FH modellekbe szerelnek. A váltót érintő egyetlen módosítás a megerősített tengelykapcsoló. Forrás: Volvo Trucks

A Volvo Trucks korábbi rekorder teherautói

A The Iron Knight nem a Volvo Trucks első csúcsdöntő teherautója. Az 1600 lóerős „The Wild Viking” teherautó 2007-ben megdöntötte az FIA rekordját álló helyzetből indulva 1000 méteren 158,8 kilométer/óra átlagolt sebességgel. A következő rekorder a hibrid „Mean Green” teherautó (1800 lóerős dízelmotor és 300 lóerős villanymotor), amely 2011-ben két új világcsúcsot állított fel a hibridek kategóriájában: 1000 méter 152,2 km/h átlagolt sebességgel és 500 méter 115,4 km/h átlagolt sebességgel. Most, 2016 késő nyarán itt az idő egy harmadik erőpróbára az abszolút világbajnoki címért.

Forrás: Volvo Trucks

(Ezt a cikket 103 alkalommal tekintették meg.)