Adózás Gazdaság Hírek Jogszabályok, rendeletek Tudnivalók

PwC: a fuvarozók számára jelentős kedvezmény a kiküldetés fogalmának módosítása

A fuvarozók, illetve azok számára, akik gépkocsival dolgoznak országszerte, jelentős kedvezményt tartalmaz az adótörvényben a kiküldetés fogalmának módosítása, amely augusztus elsejétől hatályos – mondta Honyek Péter, a PwC Magyarország adótanácsadója szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

elszamolas-konyveles-pixabay-615384-720

Ismertetése szerint az új meghatározás szerint a munkába utazáson kívül minden üzleti utazás kiküldetésnek minősül a jövőben. Ennek egyik következménye, hogy a munkáltató adómentesen fizethet a munkavállalónak napi 3 ezer forintot napidíjként.

Az augusztus elsejei adóváltozások közül a szakértő szólt még a Karrier Híd program visszatéréséről. Ennek keretében a munkáltatók szociális hozzájárulási adókedvezményt igényelhetnek a közszférából távozók foglalkoztatása estén, maximum a minimál bér kétszereséig 13,5 százalékot, vagyis maximum mintegy 30 ezer forintot havonta.

A piaci szférában így – egy évig – olcsóbban foglalkoztathatók a közszférából távozók, vagyis várhatóan több embert fog felszívni a közszférából a magánszféra – mondta Honyek Péter.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor felvétele

 

(Ezt a cikket 590 alkalommal tekintették meg.)