MSZP: a kormány tartsa be a miniszterelnök ígéreteit!

Munkagépek parkolnak sz M60 autópálya építkezésén Pécs közelében. Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy támogassa azokat a vidéki beruházásokat, amelyeket korábban Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be.

Részben elkészült műtárgyak a tervezett M4-es autópálya nyomvonalán, Törökszentmiklóstól keletre 2015. április 9-én. Március végén leállították az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt. MTI Fotó: Mészáros János
Illusztráció – MTI Fotó: Mészáros János

Szakács László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte, a kormányfő korábban hiába „járta körbe az országot” és ígért minden megyei jogú városnak 10-40 milliárd forintot, a kormány múlt csütörtökön, „sunyi módon” visszavonta az ígéretek többségét.

A kabinet határozata 126 oldalon keresztül sorolja, mely beruházások maradhatnak el – mondta a politikus, aláhúzva, hogy ezek közül több is jelentősen befolyásolja a vidéki életminőséget, hiszen autópálya-építések mellett kórházak és iskolák felújítása is elmaradhat.

Szakács László úgy fogalmazott, Orbán Viktor csak azzal van elfoglalva, hogy megpróbálja megnyerni „a pártján és kormányán belüli bandaháborút”. A miniszterelnök ezért „akasztotta” a Miniszterelnökséget vezető Lázár János nyakába azt a feladatot, hogy elmondja a megyei jogú városok vezetőinek, „mi miért nem fog megépülni” – tette hozzá.

A szocialista képviselő szerint a történtek miatt a miniszterelnöknek csak azon ígéretei valósulhatnak meg, amelyeket „az általuk sokszor szidott Európai Unió” támogat.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 110 alkalommal tekintették meg.)