Hírek Jogszabályok, rendeletek Külföld Munkavállalás Országok közlekedése Tudnivalók

Francia minimálbér-szabályozás – magyar nyelvű tájékoztató a minisztérium honlapján

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a francia környezetvédelmi és energiaügyi minisztérium honlapján immár magyar nyelven is elérhető a közúti fuvarozók kiküldetésben lévő gépjárművezetőire vonatkozó szabályozás alkalmazásáról szóló hivatalos és részletes tájékoztató (GYIK), melyet az alábbi linkre kattintva olvashatnak:

A közúti fuvarozók gépjárművezetőire vonatkozó jogi szabályozás (GYIK)

francia-zaszloA 2016. június 15-i állapotot tükröző tájékoztató szerint aközúti fuvarozó vállalkozások gépjárművezetői esetében kötelezően alkalmazandó és a járművön tartandó Kiküldetési Tanúsítvány hivatalos formanyomtatványa (online kitölthető formátumban) a munkaügyi tárca honlapjáról, a www.travail-emploi.gouv.fr webhelyről lesz letölthető. Ugyanakkor a hivatkozott oldal is folyamatosan frissül, ezért érdemes figyelemmel kísérni; rövidesen közzétételre kerülhet az ígért, és nem tervezeti szintű formanyomtatvány is.

A részletes, többnyelvű tájékoztató felület, benne a közúti fuvarozásban és személyszállításban előírt kötelező minimálbér mértékéről szóló adatokkal, ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: NiT Hungary

 

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)