2015 június 23. és 25. között az alábbiak szerint tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti  járművekkel néhány európai országban.

Kamion parkoló Horvátországban - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Kamion parkoló Horvátországban – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Június 23. (kedd)

Ország Vezetési Tilalom

spanyolSpanyolországespana_spanyol_e
.

18 órától – 24 óráig

Június 24. (szerda)

Ország Vezetési Tilalom

spanyolSpanyolországespana_spanyol_e

 

16 órától – 22 óráig
horvatorszag-croatia-50x30pxHorvátországhr_croatia
.

  • A tilalom csak egyes útszakaszokra vonatkozik!

15 órától – 23 óráig

Június 25. (csütörtök)

Ország Vezetési Tilalom
slovenia-50x30pxSzlovéniaslo

.

  • A korlátozás csak néhány útszakaszra vonatkozik.
    Részletek >>
8 órától – 21 óráig
horvatorszag-croatia-50x30pxHorvátországhr_croatia
.

  • Csak néhány útvonalon!
14 órától – 23 óráig

Ausztriában 3,5t össztömeg felett tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig, amely alól az L jelzéssel ellátott csendes járművek mentesülnek. Az L jelzéssel ellátott járművek az éjszakai vezetési tilalom alatt maximum 60 km/h sebességgel közlekedhetnek, kivéve ahol ezt táblával másképpen jelezték. Az egyes tartományokban előfordulhatnak más előírások és korlátozások is!

Bulgáriában néhány útszakaszon Szófia és Kulata között a 10t össztömeg feletti járművekkel tilos közlekedni minden nap 5:30 és 8:50 valamint 16:30 és 20:50 között. Szintén tilos közlekedni ezekben az időszakokban Szófia Knyazhevo kerületében a 15t feletti járművekkel. A 15t feletti járművekkel tilos közlekedni szombaton és vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 8 és 21 óra között az E79-es úton, valamint a Szófia körgyűrűn és Szófia – Pernik útvonalon. Az alternatív útvonalak ki vannak táblázva.

Svájcban és Liechtensteinben általánosan tilos közlekedni minden éjszaka 22 órától – 05 óráig az 5t feletti szerelvényekkel.

Romániában tilos közlekedni a veszélyes árut szállító járművekkel minden hétköznap 22 órától – 05 óráig.

A következő országokban jelenleg nem létezik semmiféle általános tilalom:
Albánia, Belgium, Finnország, Írország, Lettország, Litvánia, Málta, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Ciprus

Magyarországon a közlekedési tilalmat a 190/2008. (VII. 29.) Kormány rendelet szabályozza, amelyben többek között a kivételek is olvashatók.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek és kötelezettség nélküliek! Az esetleges elírásokból eredő károkért felelősséget nem vállalunk! További információkat az info@hungarokamion.hu e-mail címre várunk!

hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 1786 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?