Ellenőrzések Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld Rendőrségi hírek

Az ortodox húsvét miatt közúti forgalomnövekedésre számítanak Romániában

A következő két napon komolyabb forgalomnövekedésre számítanak Romániában amiatt, hogy a hétvégén ünneplik az ortodoxok a húsvétot – figyelmeztetett csütörtökön a román belügyminisztérium.

Illusztráció – Forrás: Wikimedia – TheFlyingDutchman

Gabriel Oprea román belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a következő napokban a román, a magyar és a bolgár rendőrség figyelemmel kíséri a forgalmat a határátkelők közelében.

Az országutakon a román hatóságok helikoptereket is használnak, hogy idejében tájékoztathassák a gépkocsivezetőket az esetleges forgalmi dugókról. “A napokban a román, a magyar és a bolgár rendőrség egymással együttműködve kiemelt figyelemmel követi a forgalmat a határ mindkét oldalán azokon az utakon, amelyek a határátkelőkhöz vezetnek” – mondta a belügyminiszter.

A román rendőrség jelentős erőket vonultat fel, 415 radart helyeznek el az utak mentén, 1800 közlekedésrendész teljesít szolgálatot. Emellett további 6800 rendőr felügyeli a közbiztonságot.

A hatóságok várakozása szerint a forgalom pénteken fog érezhetően nőni, egyrészt azért, mert a Nyugat-Európában dolgozó román vendégmunkások hazatérnek, másrészt sokan töltik az ünnepeket a hegyekben, vagy elutaznak rokonaikhoz, ismerőseikhez.

Az ortodoxok vasárnap ünneplik a húsvétot, Románia lakosságának mintegy 86 százaléka ortodox vallásúnak vallja magát.

Forrás: MTI  (hbl \ kbu \ kgf \ kho)
.

(Ezt a cikket 303 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .