Ajánlatok Biztonság Hírek Járműtechnika Kommunikáció és Informatika

GPS: újabb előny a jármű- és rakományvédelemben

A GPS-es flottakövető rendszerek gépjárművédelmi funkcióit a közelmúltig javarészt a prémiumkategóriás járművek üzemeltetői használták ki, a nyomkövető berendezések ezzel szemben inkább csak az „ellenőrzés”, „spórolás” kapcsán kerültek be a köztudatba.

A technológia ismertségének növekedésével és a piac tisztulásával párhuzamosan azonban egyre többen fontolják meg a műholdas flottakövető eszközök használatát és ismerik fel azt, hogy a technológia többre képes, mint az egyszerű járműkövetés.

E rendszerek egyik jellemzője valóban az, hogy a gépjármű tulajdonosa az autókat online nyomon követheti, hiszen a valós idejű követés esetében a gépjárműben található fedélzeti egység és a központi szerver közötti adatátvitelre átlagosan 0,5-1 percenként kerül sor, vagyis a GPS alapú nyomkövetés alapján mindig pontosan meghatározható az autó aktuális pozíciója.

Ezen alapszolgáltatásokhoz azonban a flottakövetéssel foglalkozó cégek többnyire opcionálisan választható kiegészítőket is kínálnak, a vásárlóra bízva a választást, megelégszik-e a jármű és a rakomány védelmével és hollétének ismeretével, vagy éppen üzemanyagszint-mérést vagy akár sofőrazonosítást kér-e a nyomkövetés mellé.

Ezáltal, a flottákat üzemeltető vállalatok, illetve akár a kis és közepes vállalkozók számára is igen költség hatékony és biztonságos megoldás lehet, hiszen nem egy alkalommal került már meg az eltulajdonított jármű a beszerelt GPS nyomkövető rendszer adatai alapján.

Érdemes tehát szemügyre venni a fejlesztéseket és szétnézni a piacon. Az i-Cell-nél akár bérletes konstrukcióban is igénybe vehetőek a különböző igényekre szabott akár védelmi funkciókra is alkalmazható flottakövető eszközök.

Bővebb információra lenne szüksége? Kérjen visszahívást!

Forrás: i-Cell
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .