Hírek Közút

Becsey: gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pilisvörösvár és Budapest között

A szintbeli keresztezések megszüntetésével az év végére gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a 10-es főúton Pilisvörösvár és Budapest között – jelentette ki Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár szerdán az ürömi körforgalomnál tartott sajtótájékoztatón.

A Karcag keleti része és a 4-es számú főút között 2,4 milliárd forintból megépült 450 méter hosszú közúti aluljáró 2013. december 19-én. MTI Fotó: Bugány János
Illusztráció – MTI Fotó: Bugány János

Az útszakaszon négy szintbeni kereszteződést váltanak ki, közülük az egyik a pilisvörösvári új aluljáró, melyet a következő napokban adnak át előbb az autósoknak, majd a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára az Ürömnél most kezdett munkálatokkal kapcsolatban kiemelte: a körforgalom nyárra készül el, ezt követően a közlekedés gördülékenyebb lesz a 10-es főúton, és várhatóan csökkennek a torlódások.

Hozzátette: nyártól megindulhat a vasúti forgalom Pilisvörösvár és a Nyugati pályaudvar között, így megszűnnek a pótlóbuszok, ezzel javulnak közlekedés feltételei.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a Budapest-Esztergom vasúti projekt az elővárosi vasútmodernizáció zászlóshajója. Kiemelte: azért, hogy az elővárosi közlekedés vonzó legyen, a vasútnak a csúcsidőben sűrűn kell járnia. Pilisvörösvár és Budapest között nyártól először modern dieselmozdony közlekedik, a villamosítás befejeztével pedig jövő évben Flirt típusú vonatok állnak munkába. „Ezzel olyan elővárosi közlekedés jön létre, amely gyorsaságával, kényelmével és megfelelő sűrűségével alternatívát tud nyújtani az egyénileg gépkocsival utazóknak” – mondta.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a körforgalom építésével megkezdődött az építkezés második üteme. Jelezte: további két ütem várható a június-júliusi befejezésig, amikorra elkészül az ötágú csomópont. A kivitelezés nettó 700 millió forintba kerül.

Hozzáfűzte: építik a solymári fölüljárót és vasúti megállóhelyet is, s nyárra elkészülhet a külön szintű átjáró és az állomás. Az ürömi körforgalomhoz tartozó felüljárót, amely a Bécsi úti szintbeli kereszteződését váltja ki, az év végéig kell megépítenie a vállalkozónak, és szintén az év végére fejeződhet be a Pomázi úti felüljáró.

Forrás: MTI  (hda \ gry)
.

(Ezt a cikket 179 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .