Hírek Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Statisztikák Volkswagen

Volkswagen Haszonjárművek: több mint 7%-os bővülés februárban

A kiszállítások jelentős növekedése, különösen Németországban, kedvező hatást gyakorolt a Volkswagen Haszonjárművek kiszállítási adataira. “Világméretekben 32.150 gépjárművet szállítottunk ki február hónapban, ez a tavalyi évhez képest 7.1 %-os növekedést jelent”- mondtad Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

A kulcsfontosságú németországi piacon a Volkswagen Haszonjárművek 17.1 százalékos növekedést ért el február hónapban. Összességében a T5, Caddy, Amarok és Crafter modell sorozatból 8.400 gépjárművet szállítottak le a vásárlóknak. Németországon túl Spanyolországban (+ 18.6 %), Olaszországban (+8.1 %) és az Egyesült Királyságban (+5.3 %) is sikerült  jelentős mértékben növelni az eladásokat a tavalyi év mutatóihoz képest.

A közel-keleti régió hasonlóképpen rendkívül sikeres február hónapot tudhat maga mögött: a 2.900 darab kiszállított gépjármű 113.7 %-os növekedést jelent tavaly februárral összevetve. Az erős növekedés elsősorban a törökországi kiszállítások 124.9 százalékos emelkedésének köszönhető. Dél-Amerikában és Kelet-Európában a nehéz gazdasági feltételek továbbra is éreztették hatásukat,  a csökkenő oroszországi számok különösen szembetűnőek voltak.

A februárban kiszállított 2.500 darab gépkocsi 16.9 százalékos csökkenést jelentett a kelet-európai érségben. Dél-Amerikában  az eladott gépjárművek száma 2.600 darabra csökkent le. Az argentínai kedvező adatok (1.300 gépkocsi és 21.8 %-os növekedés)  ellenére a térség értékesítési mutatói az éves szinten 3 %-kal voltak alacsonyabbak. Az afrikai régió az 1.100 eladott gépkocsival jelentősen a tavalyi év értékesítési szintje alatt maradt, a csökkenés 36.9 % volt. Az ázsiai-csendes óceáni térségben az összesen eladott 1700 darab gépjárművel a tavalyi év azonos hónapjával összevetve 3.6 százalékkal sikerült növelni az értékesítési adatokat.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 168 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .