Hírek Járműtechnika Külföld Márkahírek Scania

Rekord számú Scania szabadalom

A Scaniánál felgyorsult az innovációs tevékenység, aminek eredményeképpen 2014 folyamán szinte minden nap nyújtottak be szabadalmi dokumentációt, összesen 357 darab kérvény érkezett a tehergépkocsi gyártótól. A Svéd Szabadalmi Hivatal által kiadott összesítés alapján ez a mennyiség az ugyanattól a vállalattól érkezett legtöbb kérelem, de ugyanakkor a Scania számára is új rekordot jelent.

Scania központ - Svédország - Fotó: Dan Boman - Scania
Scania központ – Svédország – Fotó: Dan Boman – Scania

A Scania már 2013-ban megdöntötte korábbi rekordját 285 benyújtott szabadalmi kérvénnyel. „Az elmúlt években mondhatni elkényeztettek bennünket munkavállalóink a rekordmennyiségű találmánnyal.” – mondta Stina Sjögren Paulsson, a Scania szabadalmi osztályának vezetője. „Jó esély van rá, hogy a 2014-ben elért szintet idén megdöntjük.”

„A szabadalmak a fejlesztések során kiemelt hangsúlyt kapott területekre és termékekre koncentrálódnak, így például az elektronikai és az irányítási rendszerek terén volt a legjelentősebb növekedés. De szintén sok szabadalmi oltalom született a motorokhoz kapcsolódóan. Mindeközben a hibrid technológia terén csak néhány kérelmet nyújtottunk be.”

A Scania eredetileg a svédországi Södertäljeban működő, majd később Brazíliában, Sao Paoloban létrehozott Kutatási-Fejlesztési osztálya a maga 3.500 fős állományával a legnagyobb ilyen jellegű szervezet a svéd vállalatok között.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a Scania Európa egyik legaktívabb vállalata az innovációk tekintetében.” – mondta Harald Ludanek a Scania kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke.

Ludanek úr szerint a jövőbeli sikereket a ma elindított termékfejlesztésekkel lehet megalapozni. „Tisztában vagyunk azzal, hogy az autóipar nagy változás előtt áll. A megbízható hajtáslánc-technológiákat elektronikus platformmal ötvözve új lehetőségek nyílnak meg ügyfeleink üzletmenetének optimalizálására. Erre a területre koncentrálva tehetjük le jövőbeli sikereink alapjait.”


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .