Fegyveresek kiraboltak két ékszerszállító furgont Franciaországban

Tizenöt fegyveres kirabolt szerdára virradó éjjel két ékszerszállító furgont a Párizs felé vezető A6-os délkeleti autópályán, mintegy kétszáz kilométerre a fővárostól – közölték rendőrségi források.

Az álarcot viselő támadók elmenekültek a 9 millió euró értékűre becsült zsákmánnyal. A támadásban senki sem sebesült meg. A gyanúsítottakat nagy erőkkel keresi a rendőrség a csendőrség légi erejének segítségével.

A jelentős biztosítással közlekedő ékszerszállító járműveket valamivel éjfél után támadták meg a fegyveresek az A6-os autópálya Párizstól Lyon felé vezető szakaszán, Avallon település magasságában. Az RTL rádió értesülése szerint a rablókommandó tagjai négy golyóálló gépkocsival menekültek el a helyszínről.

A kiégett ékszerszállító furgonokat hajnalban találták meg az autópálya egyik lehajtója közelében.

Az utóbbi évek leglátványosabb ékszerrablása 2007-ben történt Franciaországban: akkor magukat mázolónak álcázó rablók több mint 100 millió értékben raboltak el ékszereket a Harry Winston luxusmárka egyik párizsi üzletéből. A feltételezett elkövetőket azóta elfogták, perük jelenleg is folyik a párizsi büntetőbíróságon.

Forrás: MTI  (kvk \ kto \ kvs)
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?