Hatvan új autóbuszt vásárol három dél-dunántúli Volán társaság a Kravtextől

A Pannon Volán Autóbuszközlekedési Zrt. a saját részére, valamint a Gemenc Volán Zrt. és a Kapos Volán Zrt. megbízásából 60 helyközi szóló autóbuszt vásárol – a nyílt közbeszerzés eredménye a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Érdeklődők nézik a Kravtex Kühne cégcsoport által fejlesztett új Credo Optinell nevű autóbuszt a cég mosonmagyaróvári üzemében tartott sajtóbemutatón 2012. szeptember 21-én. Az új fejlesztésű, magas komfortfokozatú járművel a cégcsoport részt akar vállalni a Volán társaságoknál üzemelő, közel 500 elöregedett távolsági busz cseréjében. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Érdeklődők nézik a Kravtex Kühne cégcsoport által fejlesztett új Credo Optinell nevű autóbuszt a cég mosonmagyaróvári üzemében tartott sajtóbemutatón 2012. szeptember 21-én. Az új fejlesztésű, magas komfortfokozatú járművel a cégcsoport részt akar vállalni a Volán társaságoknál üzemelő, közel 500 elöregedett távolsági busz cseréjében.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Pannon Volán által kiírt tenderre csak a Kravtex Kereskedelmi Kft. adott ajánlatot, és meg is nyerte a közbeszerzést. A beszerzés eredetileg becsült ellenértéke nettó 3 milliárd forint volt, a nyertes társaság ajánlatában nettó 2 milliárd 996 millió forint szerepelt. A buszokból 35 a Pannon Voláné, 12 a Kapos Voláné, 13 a Gemenc Voláné lesz.

A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. alkotta cégcsoport 1999-ben kezdte meg a Credo buszok gyártását, és a múlt év közepéig mintegy 1100 járművet állított forgalomba. Ma már valamennyi Volán társaságnál közlekednek Credo buszok, ezek aránya eléri a 15 százalékot a közlekedési vállalatok flottáiban. Elsősorban a hazai piacra értékesítenek, az export csupán egytized részt tesz ki.

Forrás: MTI  (ghg \ gry)
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?