Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Elrendelték a korrupcióval gyanúsított rendőrök előzetes letartóztatását

Elrendelte a nyolc, korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított rendőr előzetes letartóztatását harminc napra a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Egy korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított rendőrt (k) vezetnek el az előzetes letartóztatásáról döntő bírósági ülésről a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsának udvarán 2014. július 10-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Egy korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított rendőrt (k) vezetnek el az előzetes letartóztatásáról döntő bírósági ülésről a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsának udvarán 2014. július 10-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Juhászné Prágai Erika közölte, a rendőrök ellen hivatali vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megbilincselt gyanúsítottakat a készenléti rendőrség munkatársai állították elő az előzetes letartóztatásukról döntő bírósági ülésre, többségük a pólójával vagy az ügyének aktáival takarta el az arcát a fotósok és az operatőrök elől – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábban az MTI megkeresésére azt közölte: a gyanú szerint a nyolc rendőr 2014 márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított, külföldi rendszámú járművek vezetőitől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a járművezetők ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg a járművezetők helyett.

A kért vagy kapott pénz összege alkalmanként különböző volt, de általában 5-10 euró. A bíróság közleménye szerint a gyanúsítottak szabadlábon hagyása megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, illetve lehetőséget teremtene az összebeszélésre. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját, hogy a szolgálatellátással kapcsolatos korrupciós bűncselekmények súlyosan rombolják a rendőrségi állomány fegyelmi helyzetét, a gyanúsítottak szabadlábon hagyása emellett károsan befolyásolhatná a magyar rendőrségbe vetett bizalmat és tekintélyt is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az előzetes letartóztatást elrendelő végzések nem jogerősek.

Forrás: MTI  (bkzg \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 133 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .