Érdekvédelem Gazdaság Hírek Sofőrök Szervezetek hírei

Lagermax-sztrájk – A cégvezetés nem enged a nyomásnak

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A cégvezetés tájékoztatása szerint a 93 tehergépkocsi-vezető közül csak 15-en nem vették fel a munkát hétfőn 8 és 10 óra között, akik a cég étkezőjében tartózkodtak ez idő alatt. A figyelmeztető sztrájkkal „nyomást kívántak gyakorolni a cégvezetésre, hogy érvényt szerezzenek a realitásoktól teljesen elrugaszkodott, közel 70 százalékos bérköltség növekedést jelentő bérkövetelésüknek” – áll egyebek mellett a vállalat közleményében.

A főként új gépkocsi-logisztikával, szállítással foglalkozó cég vezetése továbbra is nyitott és elkötelezett a tárgyalásos megegyezés mellett, de ilyen mértékű bérkövetelésnek nem tud eleget tenni. A menedzsment arra törekszik, hogy biztosítsa a 300 alkalmazott megélhetését – közölték.

Járási Tamás, a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) képviseletében hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a szakszervezet számos kezdeményezése ellenére, több mint fél éve nem jött létre a március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás, s a cég vezetésével folytatott többszöri konzultáció sem vezetett eredményre. Ezért tartottak figyelmeztető sztrájkot a gépkocsivezetők.

Az elnök tájékoztatása szerint a 110 sofőr körülbelül 90 százaléka csatlakozott a szakszervezet felhívására az akcióhoz, mintegy harmaduk a telephely ebédlőjében pihent 10 óráig, míg az úton lévők, szerte Európában, valamelyik parkolóban álltak le két órára. A szakszervezeti vezető kifejtette, hogy javaslataik között szerepel a bérstruktúra átalakítása is. Ennek lényege a futott kilométerek utáni bérezésről az órabér alapján történő fizetésre való átállás, ami a jelenleg bruttó 220-320 ezer forintot kereső gépkocsivezetők számára körülbelül 10 százalékos béremelést jelentene.

Ha a hétfői figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, a taggyűlés határozata alapján akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön – mondta Járási Tamás.

Forrás: MTI  (htm \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 696 alkalommal tekintették meg.)

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro