Gazdaság Hírek Iveco Márkahírek

GVH: a Pappas-csoport átveheti az Iveco gépjárművek forgalmazását

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a Pappas-csoport átvegye az Iveco típusú kis és nagy haszongépjárművek, valamint buszok magyarországi forgalmazását, alkatrész értékesítését és szervízelését – tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

Fotó: Iveco
Fotó: Iveco

A GVH közleménye szerint az összefonódás eredményeként az Iveco Magyarország Kft. felhagy az Iveco típusú gépjárművek importjával és szállításával is, s azzal a Pappas-csoportot bízza meg.

A Pappas-csoport részesedése az összefonódás után 55 százalékra nő az eddigi 43 százalékról, így a cégcsoport megerősíti piacvezető helyzetét a kis és nagy haszongépjárművek magyarországi piacán. A versenyhivatal megítélése szerint azonban ez nem vezet majd a verseny jelentős csökkenéséhez, egyrészt azért, mert a magyarországi közepes haszongépjármű piacon további három jelentős piaci részesedésű vállalkozás is jelen van (a MAN, a DAF és a Renault), másrészt a Pappas-csoport márkái és az Iveco nem tekinthetők egymás közeli versenytársainak.

A turistabuszok piacán az eddigi mintegy 30 százalékról 40 százalék körülire emelkedik a Pappas-csoport részesedése, azonban a GVH álláspontja szerint ez sem jár a verseny jelentős csökkenésével, mivel az érintett piacon további négy, viszonylag jelentős részesedéssel rendelkező vállalkozás van még jelen.

A Pappas-csoport fő tevékenysége Magyarországon a Mercedes, a KIA és a Fiat típusú gépjárművek kiskereskedelmi forgalmazására, alkatrész-ellátására és szervízelésére terjed ki.

Mindezekre figyelemmel döntött a GVH az összefonódás engedélyezése mellett – áll a közleményben.

Forrás: MTI  (gde \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 169 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .