Goodyear KMAX és FUELMAX abroncsok kaphatók minden Iveco Stralis típusra

Az Iveco legfontosabb teherautói a legújabb nagy futásteljesítményű
és üzemanyag-hatékony abroncsokat kapják

A Goodyear legutóbb piacra dobott KMAX és FUELMAX abroncsai már kaphatók az Iveco díjnyertes Stralis teherautó-családjára. 2014 februárjától a Goodyear nagy futásteljesítményű és üzemanyag-hatékony abroncsainak 11 különböző típusát és méretét szerelik fel gyárilag.

Goodyear_KMAX_FUELMAX_Driving_HR-iveco-stralisA Goodyear és az Iveco az elmúlt évben szorosan együttműködött az új abroncs-termékcsaládok piacra dobásánál Milánóban, és bemutatták, hogy milyen előnyöket élvez az üzemeltető mind az abroncsok, mind a teherautók révén.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy az Iveco választása a Goodyear KMAX és FUELMAX abroncsokra esett, melyek már kaphatók a cég Stralis termékcsaládja számára,” – mondja Peter Platje, a Goodyear Dunlop EMEA teherautó abroncsok értékesítéséért felelős igazgatója. „Az új abroncsok piacra dobásakor az Iveco együttműködött velünk és demonstrálta a KMAX és FUELMAX abroncsokkal felszerelt teherautó-családjának gazdasági előnyeit. Tetszetősek voltak az eredmények és kihangsúlyozták a gazdaságosság szempontjából kitűnő teljesítményt nyújtó abroncsok előnyeit.”

„Nagyon büszkék vagyunk az Iveco Stralis teherautó-család gazdaságos teljesítményére. A Goodyear legújabb KMAX és FUELMAX abroncsainak felszerelésével tovább fokozzuk ezt a teljesítményt és elősegítjük ügyfeleink üzemeltetési költségeinek további csökkentését” – mondta Giuliano Giovanni, az Iveco termékmarketing osztályának vezetője.

A vontatójármű vagy fülkés alváz kialakításban kapható Stralis termékcsaládhoz tartozik a Hi-Street nappali fülkés változat, a Hi-Road hálófülkés változat, valamint a család prémium tagja, a maximális szélességű hálófülkés Hi-Way. 25 vezető európai haszongépjármű-szaklapíró szavazata alapján az Iveco Stralis lett 2013 Nemzetközi Teherautója.

A magas futásteljesítmény a Goodyear KMAX termékcsalád által nyújtott legfőbb előny a többi fontos kritériummal szembeni kompromisszumok nélkül. A Goodyear FUELMAX termékcsalád biztosítja a jó futásteljesítmény melletti optimális üzemanyag-hatékonyságot. Mindkét termékcsalád alkalmas mind a távolsági, mind a helyközi alkalmazási célokra.

A kezdeti időszakban kapható abroncsok sorához tartoznak:

goodyear-fuelmax-d-t

A HL jelölésű, tehát nagy terhelés céljára tervezett abroncsok az elülső tengely nagyobb terhelhetőségét teszik lehetővé, ami a legújabb generációs teherautók esetében esetenként követelmény.

További méretek később lesznek kaphatók.

A KMAX és FUELMAX abroncsokról

A KMAX nagy futásteljesítményre szánt termékcsalád, mely maximálisra tervezett potenciális futásteljesítményt kínál, valamint jó húzóerőt egész évben a többi kulcsfontosságú teljesítmény-mutatóval szembeni kompromisszumok nélkül. A termékcsaládhoz tartozik a KMAX S kormányzott abroncs, a KMAX D húzó abroncs és a KMAX T pótkocsi abroncs. A KMAX D húzó abroncsok egész évben használhatóak annak köszönhetően, hogy megfelelnek a téli abronccsal szembeni követelményeknek és nem csak az M+S jelöléssel vannak ellátva, hanem az „alpesi” vagy a „három hegycsúcs és hópihe” (3PMSF) szimbólummal is, mintegy jelezve ezzel, hogy megfelelnek a vastag hótakaró (vagy kemény tél) támasztotta követelményeknek, ami egyes területeken lényeges szempont a zord időjárási körülmények közötti üzemeltetéshez.

A FUELMAX az üzemanyag-hatékony termékcsalád, mely a csökkent gördülő ellenállásra összpontosít. A FUELMAX termékcsaládhoz tartozik a FUELMAX S kormányzott abroncs, a FUELMAX D húzó abroncs és a FUELMAX T pótkocsi abroncs. Ezen abroncsok legnagyobb előnye az alacsony gördülő ellenállás a futásteljesítménnyel[1], nedves fékezéssel vagy más kulcsfontosságú teljesítménymérőkkel szembeni kompromisszum nélkül. A FUELMAX D húzó abroncs szintén megfelel mind az M+S, mind a 3PMSF követelményeknek, ami valóban egész évben használható abronccsá teszi.

FUELMAX_savings_finalA Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 69 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 52 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a Mobility-t és a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.hu weboldalt.

Az Iveco

Az Iveco anyavállalata a CNH Industrial N.V., amely világszinten vezető szerepet játszik a termelőeszközök szektorában. Jegyzi a New York-i Tőzsde (NYSE: CNHI) és a Borsa Italiana által szervezett és menedzselt Számítógépes Értéktőzsde (MI: CNHI). Az Iveco a könnyű, közepes és nehéz kategóriájú haszongépjárművek, terepjáró teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciálisan tűzoltó, terepjáró feladatokra, illetve katonai és polgári védelmi célokra készült járművek széles skáláját tervezi, gyártja és hozza piaci forgalomba. Az Iveco szerte a világon 26 000 alkalmazottat foglalkoztat. 11 országban tart fenn gyártó létesítményeket Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában, mely üzemekben a legújabb fejlett technológiákat megjelenítő járműveket állít elő. Több mint 160 országban 5000 értékesítő és szervizüzlet garantálja a műszaki segélynyújtást mindenhol, ahol Iveco járműveket állítottak munkába.

Az Iveco-val kapcsolatos további információkért látogasson el a www.iveco.com weboldalra.

A CNH Industriallal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.cnhindustrial.com weboldalra.


[1]A Goodyear luxemburgi Innovációs Központja részéről a 315/70R22.5 méretű abroncson végzett összehasonlító vizsgálatok kimutatták, hogy az új Goodyear FUELMAX S és FUELMAX D kormányzott és húzó abroncsok az előbbi esetében akár 15, utóbbinál akár 10 %-kal is növelik a futásteljesítményt a Goodyear Marathon LHS II és LHD II abroncsokhoz képest.

Forrás: WEBER SHANDWICK
.

(Ezt a cikket 374 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?