Lefújták a 2014-es Silk Way Rally-t a verseny szervezői: a július 4-12-re tervezett nyári tereprali-csúcsderbit a hivatalos tájékoztatás szerint „elhalasztják” 2015-re. A Qualisport csapata az utóbbi három évben visszatérő résztvevője volt az eseménynek, amelyen idén is indulni akart a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta hármas.

A Silk Way Rally ötéves múltra tekint vissza, s mint a hivatalos közlemény rámutat: az évek során a tereprali világának egyik meghatározó eseményévé nőtte ki magát, „a második legnagyobb verseny a Dakar-rali mellett”. A szervezőbizottság indoklása szerint a döntés összefüggésben áll azzal, hogy az olyan „stratégiai fontosságú események”, mint a téli olimpia, vagy épp az októberben, szintén Szocsiban megrendezésre kerülő első Forma-1-es Orosz Nagydíj „prioritást élveznek” a Silk Way Rally-t a kezdetektől fogva támogató Orosz Föderáció részéről.

„A következő Silk Way Rally megfelel majd a résztvevők elvárásainak és mindent megteszünk azért, hogy a következő verseny emlékezetes legyen. Hűen maradunk filozófiánkhoz, amely szerint „minden versenynek jobbnak kell lennie az előzőnél” – áll a hivatalos kommünikében.

SWR2013Az idei Silk Way Rally Moszkvából, immáron hagyományosan a Vörös térről rajtolt volna, útvonala pedig érintette volna Tatárföldet és Kazahsztánt, míg a céldobogót – akárcsak tavaly – Asztrahánban állították volna fel. Zsinórban negyedszer rajtolt volna a futamon a Qualisport kamionos csapata, amelynek Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő alkotta triója 2013-ban a népes kamionos kategóriában az előkelő 10. helyen végzett.

„Meglepett bennünket a szervezők bejelentése, már javában készítettünk a nevezéssel kapcsolatos dokumentációt” – értékelte a helyzetet Kovács Miklós. „Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, mert a Silk Way Rally idén is az egyik legfontosabb eseménye lett volna a versenyszezonunknak. Az új útvonal izgalmasnak ígérkezett, tudom ráadásul azt is, hogy idén minden eddiginél több magyar egység vett volna részt a futamon, így különösen sajnálatos ez a fejlemény. Át kell terveznünk az évadunk hátralevő részét, mert az biztos, hogy a Scaniát nem hagyhatjuk pihenni. Bízunk benne egyébként, hogy a szervezők egyben tudják tartani a Silk Way Rally-t és jövőre újra versenyezhetünk Oroszországban.”

Forrás: Qualisport
.

 

(Ezt a cikket 223 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?