Hírek Környezetbarát Márkahírek Scania

A Föld órája: a Scania energiamegtakarítási céljai

A Scania idén ismét csatlakozik a Föld órája elnevezésű kezdeményezéshez: március 29-én, este 20.30 és 21.30 között lekapcsolja az összes, abban az időben nem szükséges világítását. Tavaly 154 ország több mint 7.000 városa vett részt az akcióban.

A Scania mindemellett ambiciózus célt tűzött ki maga elé, a 2010-es évhez viszonyítva az egy jármű legyártásához szükséges energiamennyiség felét tervezi felhasználni 2020-ra. Ezzel párhuzamosan jelentősen csökkenteni akarja járművei üvegházhatást generáló gázkibocsátását.

2010 folyamán a vállalat járművenként felhasznált energiafogyasztása 9,7 MWh-t tett ki. Ebben az évben 63.700 járművet gyártott a svéd cég, míg ezt a számot 2020-ra 120.000 darabra tervezi emelni. Más szavakkal, a termelés megduplázása mellett az energiafogyasztást a felére csökkenti a Scania.

„Energiamegtakarítás esetén nem csak a környezetre gyakorolt hatást csökkentjük, de a Scania költségei is kisebbek lesznek.” – mondta Stefan Palmgren, a vállalat hajtáslánc-gyártásért felelős alelnöke. „Egy olyan ambiciózus tervet tűztünk ki magunk elé, amely egyszerre reális és megvalósítható. A nagyobb hatékonyság elérése érdekében a különböző folyamataink fejlesztésére lesz szükség, amelyek kedvező mellékhatásaként jelentkezik majd az energiamegtakarítás.”

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .