A román hatóságok cáfolják, hogy fennakadást okoznának a teherforgalomban Nagylaknál

A román hatóságok cáfolják, hogy nekik felróható okokból alakult volna ki torlódás a nagylaki határátkelő kamionforgalmában.

Forrás: Wikipédia
Forrás: Wikipédia

Az MTI megkeresésére mind a határrendészet, mind a pénzügyi felügyelet Arad megyei részlegének szóvivője cáfolta, hogy az általuk képviselt intézmény változtatott volna a Romániába belépő kamionok ellenőrzési módján. Mindkét szóvivő az MTI tudósítójától értesült a határ magyar oldalán Nagylak környékén kialakult kamionsorról.

Daniel Iancu, a határrendészet szóvivője rövid tájékozódás után közölte, a határrendészet minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a torlódás megszűnjön. Calin Arusti, az összevont pénzügyi felügyelet Arad megyei szóvivője rövid tájékozódás után kijelentette, a határnál csak a 3,5 tonnát meghaladó járművek szállítási okmányait ellenőrzik, és csütörtökön átlagosan percenként léptettek be egy-egy kamiont az országba Nagylaknál.

A Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban a román hatóságok által bevezetett szigorító intézkedésekkel magyarázta a kamionok napok óta tartó torlódását Nagylaknál.

Forrás: MTI  (kga \ kgf \ ksy)
.

(Ezt a cikket 276 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?