A Volkswagen Crafter utódját 2016-tól Lengyelországban fogják gyártani

A Crafter utód lengyelországi gyártásához új gyártóüzemet építenek fel a Közép- nyugat-Lengyelországi, Wielkopolska vajdaságban lévő Wrzesniában. Ezzel az új gyártóüzemmel a Volkswagen Haszonjárművek márka legalább 2.300 új munkahelyet teremt.

„A döntéssel, hogy az új Craftert Lengyelországban gyártjuk, új stratégiai irányvonalat szabunk a kisebb haszonjárműveink számára”- mondja dr. Leif Östling, a Volkswagen AG Igazgatótanácsának a haszonjárművekért felelős tagja, majd hozzátette: „A Crafter az egész világon ideális jelölt minden, növekedésben lévő piac számára, és ennél fogva a Volkswagen Haszonjárműveket előbbre fogja vinni azon az ösvényen, amelyik a világméretekben cselekvő gépkocsi-gyártó útja.”. Az új üzem a Volkswagen Haszonjárművek második gyártóüzeme lesz Lengyelországban, ahol a városi szállítás gépkocsija, a Caddy immáron több, mint egy évtizede gördül le a gyártósorról.

Dr. Eckhard Scholz, a Volkswagen Haszonjárművek Igazgatótanácsának szóvivője úgy véli, hogy „a Caddy lengyelországi gyártására vonatkozó tapasztalatok kiválóak, és a Wrzesnia körüli térség üzleti, infrastrukturális és munkaerő piaci szempontból egyaránt a körülmények ideális „vegyületét ” kínálja”.

A wrzesniai gyár minden szempontból profitálni fog a poznani gyártó-üzemhez való közelségéből, ez igaz a logisztikára, a beszállításokra, és különösen a megszerzett helyi tapasztalatokra, a külföldi és a lengyel beszállítók pedig várhatóan az üzem közelében fognak letelepedni. A jövőbeni gyár területe 220 hektár lesz, és egy karosszéria üzemet, egy festőüzemet és egy végső összeszerelő sort foglal magában. A gyár építése a tervek szerint 2014 végén kezdődik, és a gépkocsik gyártása 2016 negyedik negyedévében indul be.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?