Hírek Külföld Üzemanyag

USA-belpolitika-közlekedés Megbukott a kamionosok közlekedéslassító demonstrációja a washingtoni körgyűrűn

A szervezők várakozásait meghazudtolva a 10 ezer helyett mindössze 30 kamion próbálkozott pénteken a Washingtont körbefogó autópálya-gyűrű, a Beltway forgalmának lelassításával.

Forrás: Wikipédia

A háromnaposra és háromsávosra tervezett forgalomlassító megmozdulás célja az lett volna, hogy a részvevők tiltakozzanak a magas üzemanyagárak, valamint a műszaki és a környezetvédelmi előírások szigorítása miatt, és hogy felhívják a figyelmet a szövetségi kormányzat és a törvényhozás tagjainak állítólagos alkotmánysértéseire, korruptságára és be nem tartott ígéreteire.

Az akció szervezői követelték, hogy Barack Obama mondjon le, a kongresszus ne szavazza meg az adósságplafon megemelését, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) pedig hagyjon fel az amerikaiak kommunikációjára vonatkozó adatok megfigyelésével.

A virginiai rendőrök a reggeli órákban felszólítottak négy, egymás mellett 25 kilométeres óránkénti sebességgel haladó kamionost, hogy ne akadályozzák a forgalmat. A tüntetők fellobogózott teherautói azóta tartják a forgalom ütemét.

A The Washington Examiner című hetilap szerint kamionosok már 2007-ben is próbálkoztak egy hasonló akcióval, és akkor sem okoztak akkora fennakadást, mint amilyentől az amerikai főváros környékén élők tartottak. Akkor a teherautó-sofőrök az illegális bevándorlás és a mexikói konkurencia miatt tiltakoztak.

Forrás: Pogár Demeter – MTI  (kpd \ kbt \ ksy)
.

(Ezt a cikket 224 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .