A Waberer’s 650 új Volvo nyergesvontatóval bővíti a flottáját

A Waberer’s International Zrt. 650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről állapodott meg a Volvo Trucks-szal, a beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót – közölte a vállalat az MTI-vel.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A megállapodás része a Waberer’s 2013-as fejlesztési programjának, amelyben a cég több mint 1100 új vontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzésekkel Európa egyik legfiatalabb flottájának átlagéletkora továbbra is két évnél alacsonyabb marad, a beszerzést a társaság a szolgáltatásai iránt jelentősen megnövekedett megrendelői igényekkel indokolta.

Idén az első félévében a társaság ügyfeleinek száma 300-zal, a fuvarteljesítmény 15 százalékkal, a több mint 3000 szerelvényből álló flotta által megtett fuvarkilométer pedig 20 százalékkal növekedett. Az idei kontingenssel együtt a Waberer’s továbbra is a svéd gyártó legnagyobb európai közúti fuvarozási vevője, a beszerzés finanszírozásában részt vesz a Volvo Financial Services.

A környezetkímélő fuvarozás iránt elkötelezett Waberer’s számára fontos szempont, hogy a vontatói – amelyek évente 330 millió kilométert tesznek meg Európa útjain – minél kevésbé terheljék a környezetet. Mivel 2014-től az Európai Unióban már csak Euro 6-os besorolású vontatók értékesítését engedélyezik, a társaság már teszteli a legmagasabb környezetvédelmi besorolású vontatót: az év második felében érkezik a Volvo első, az Euro 5-öshöz képest is mintegy negyedével kevesebb szilárd részecskét és üvegházhatású égésterméket kibocsátó Euro 6-os vontatója.

A vállalat 3000 kamionszerelvényből álló flottája évente több mint negyedmillió komplett rakományt juttat el Európa országaiba. A társaság szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán át a járműjavításig. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

A Waberer’s International Zrt. árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az első félévben az előző évhez képest, és meghaladta a 216 millió eurót. Tavaly a társaság árbevétele elérte a 377,5 millió eurót (mintegy 110 milliárd forint). Az EBITDA – a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény – csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket – 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint) volt 2012-ben, míg az első félévben 33 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 30 millió eurót.

Forrás: MTI  (hvk \ gpp \ gte)
.

(Ezt a cikket 1266 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?