Hírek Kiállítások Kishaszonjárművek Környezetbarát Külföld Márkahírek Rendezvények Volkswagen

Volkswagen Haszonjármű újdonság Frankfurtban: az új e-load up!

A Volkswagen Haszonjárművek a városi áruszállítási mobilitás új ötletével jelentkezik: új elektromos hajtású szállító járművét e-load up! néven mutatta be a sajtónapot megelőző Volkswagen-csoport Esten.

A négyajtós, négykerekes autó kicsiny külső méretekkel rendelkezik, raktere mégis ezt meghazudtolóan komoly, mely egyedi “cargo management” rendszere által adott variálhatóságának köszönhető. Manapság a városi áruszállításban a túl nagy vagy túl kicsi autók gazdaságtalanok, míg a műszaki szolgálatoknak, a pizza-futároknak, vagy szociális dolgozóknak egy 3,54 méteres autó pont megfelelő. Az új load up! pont ezt nyújtja a vezető ülés melletti felhajtható anyósüléssel és 1 köbméteres rakterével.

Az új Volkswagen haszonjármű ötlete pont az, hogy a kisebb autóval jól szállíthatóak a kisebb csomagok, míg a nagyobbakat a Volkswagen Haszonjárművek modellpalettájának nagyobb “testvéreivel” lehet szállítani. Így a kisebb autóval egy agilis, a zsúfolt városban könnyebben mozgó áruszállítóval gazdagodott a Volkswagen paletta. Hatékonyságát az adja, hogy pont megfelelő mennyiségű csomagot lehet egyszerre szállítani vele, így nem kell várni kevesebb csomag esetén sem a raktér feltöltésére, ráadásul elektromos motorjával a szállítás nulla károsanyag kibocsátással oldható meg. Az e-load up – mely hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül – kis méretű, fenntartása nem drága, rugalmasan alakítható és környezetkímélő.

A Volkswagen Haszonjárművek az idei Genfi Autókiállításon jelentkezett az e-Co-Motion névre keresztelt elektromos tanulmányautóval, és a márka határozott véleménye továbbra is az, hogy az ilyen járművek kiválóan használhatók a városi szállítási feladatok megvalósítására. Az e-Co-Motion ugyanakkor 4,55 méteres hosszával magasabb osztályban “játszik”, míg az e-load up! kiválóan betölti a nagyobb haszonjárművek kiegészítőjének szerepét.

Városi megfelelőjével ellentétben, melynek raktere 951 literes lehet, az újdonság 1400 literes raktérrel készül, 1164 kilogrammos önsúlya mellett 306 kilogramm rakományt szállíthat. Hajtására egy majdnem teljesen csendes, 60 kW/80 LE elektromos motor szolgál, melynek 201 nM-es nyomatéka az első fordulattól rendelkezésre áll, így az autó 12,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, végsebessége pedig 130 km/h. Lítium-ion akkumulátorának tároló kapacitása 18,7 kWh, kis önsúlyának köszönhetően egy töltéssel 160 km-es utat tud teljesíteni.

Töltő csatlakozója az e-up!-hoz hasonlóan az üzemanyag sapka alatt van, opcióként elérhető hozzá a Volkswagen és más gyártók által használt CSS kombinált töltőrendszer. Tekintettel arra, hogy egyen- és váltóárammal is működik, az autó lényegében valamennyi állomásnál feltölthető, akkumulátorának 80%-a pedig 30 perc alatt feltölthető. Elektromos változata mellett az új e-load up! valamennyi ebben a változatban használt – például gazdaságos benzin- vagy gázhajtású – motorral elérhető.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .