Kamionstop alóli mentesség: Rendezvényeket kiszolgáló kamionosok figyelmébe

TAVASZI VÁSÁROK…, BEMUTATÓK…, NEMZETI ÜNNEP… — Azon fuvarozóknak, akik 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveikkel gyakran szolgálnak ki hazai rendezvényeket, bizonyára nem újdonság, hogy Magyarországon a közlekedési korlátozásról szóló jogszabály a kivételek között említi őket. Az előttünk álló nemzeti ünnep programjai alatt sok fuvarozó mozgat színpadi technikát, mobil acélszerkezetet, kivetítőket stb.; ennek kapcsán tehát célszerű feleleveníteni, hogy pontosan mely járművekre és milyen feltételekkel vonatkozik a kamionstop alóli mentesség.

MKFE-kor-logoA választ a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008-as kormányrendelet 5. és 6. §-a adja. Hazánkban a kamionstop alól mentesülnek a kulturális, gazdasági és sportrendezvényekhez berendezések és állatok szállításához használt tehergépkocsik (ideértve a rádió, televízió és a külső filmfelvételekkel összefüggő szállításokat is). Nekik szabad közlekedniük kamionstop ideje alatt is így:

– júliusban és augusztusban az ország azon közútjain, melyek nincsenek felsorolva a rendelet 3. mellékletében

– az év többi tíz hónapjában az ország minden közútján

Fontos tudnivaló, hogy a tehergépkocsi vezetője a felmentés okát tartalmazó iratot, és a jogszabály 4. mellékletében közzétett nyilatkozatot (kitöltve) menetokmányként köteles magánál tartani, és ellenőrzésre a hatóságnak bemutatni. Ezt itt tudja megnyitni és kinyomtatni »

 Forrás: www.mkfe.hu –  A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 2539 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?