Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Megszervezték Zalában a veszteglő kamionosok ellátását

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt segít az M7-es autópálya térségében a szlovén kamionos korlátozás miatt feltorlódott járművek sofőrjeinek ellátásában – mondta el a Zala megyei kormánybiztos kedden az MTI-nek.

A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György
A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György

Rigó Csaba az M7-es autópálya sormási pihenőjénél beszélt a hétfő óta, az olaszországi rendkívüli időjárás miatt kialakult helyzetről. Elmondta: Eszteregnye és Nagykanizsa között több mint 250 kamion várakozik az autópálya leállósávjában és a pihenőhelyeken.

A nagykanizsai és a letenyei védelmi bizottság reggeli ülésén felkérték a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Vöröskeresztet, hogy segítsenek az út mentén rekedt kamionosok ellátásában. A két karitatív szervezet munkatársai forró teát, élelmiszert, egészségügyi ellátást biztosítanak a veszteglő sofőröknek.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke ugyanitt arról számolt be, hogy az eszteregnyei lehajtótól Nagykanizsa irányába két és fél kilométeres kamionos sor torlódott fel, rendőrségi autók biztosítják a várakozásukat.

Közölte azt is, hogy a szlovén hatóságok dél körül ideiglenesen feloldották a kamionstopot a szlovén-magyar határnál, Tornyiszentmiklósnál és Rédicsnél, de csak a szlovén rendszámú kamionok léphetik át a határt. A személygépkocsik forgalma továbbra is zavartalan a határátkelőkön.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az M7-es autópályán, a Letenye felé vezető oldalon hosszú sorban várakoznak a járművek, többségében külföldiek. Az eszteregnyei lehajtónál a rendőrség visszafordítja a nem szlovén rendszámú kamionokat, de a Budapest felé vezető oldalon is megtelt a sormási pihenőhely, így itt is egyre többen vesztegelnek a leállósávban.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi közlése szerint reggelre már csaknem 800 kamion várakozott Zala megyében, elsősorban a magyar-szlovén határhoz vezető főbb útvonalak melletti pihenőhelyeken.

Forrás: MTI  (blb \ btz \ blz)
.

(Ezt a cikket 436 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .