Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

A nagylaki határátkelőn korlátozták a teherforgalmat

Az intenzív havazás következtében kialakult torlódás miatt kedd délelőttől korlátozták a teherforgalmat a nagylaki határátkelőhelynél, a Szlovénia és Olaszország irányába tartó kamionok nem léphetnek magyar területre – tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóreferense az MTI-t.

A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György
A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán is, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György

Varga Márta közölte: a Nyugat-Magyarországon kezdődött, várhatóan elhúzódó intenzív havazás, illetve a hófúvások miatt megnehezedett a közlekedés. A szlovén hatóságok a teherforgalmat érintően korábban korlátozásokat vezettek be a rédicsi határátkelőnél.

A korlátozás miatt a magyarországi útszakaszokon torlódásokra lehet számítani. A rédicsi határátkelőnél, a M7 autópálya zalai szakaszán és az M70 autóútnál található pihenők már megteltek, sok száz kamion várakozik jelenleg is Magyarországon.

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott ezért kedden 9 órától megtiltotta a nagylaki átkelőnél a Szlovénia és Olaszország irányába tartó 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek, különös tekintettel a veszélyes anyagot szállító járművek belépését magyar területre.

Forrás: MTI (bkzg \ bri \ ppd)
.

(Ezt a cikket 362 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .