Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Közlekedési gondokat okoz a sűrű havazás Csehországban

Súlyos közlekedési gondokat okoz a szerda éjjel óta tartó sűrű havazás Csehországban.

A prágai közszolgálati rádió csütörtök reggeli jelentése szerint a legnagyobb problémák Közép-, Nyugat és Dél-Csehországban vannak. A síkos és behavazott utakon főleg a kamionok mozognak nagyon nehezen, és számos helyen fennakadások, hosszú kocsisorok alakultak ki. Kellő óvatossággal azonban még minden közúton lehet járni.

Nehéz megközelíteni a Németországba és Lengyelországba vezető hegyi átkelőket. A csúszós utakon a kamionok tucatjai akadtak el, mert nem tudnak felkapaszkodni a dombokra és a hegyekre. A német határ menti régióban az éjjel több mint tíz centiméternyi friss hó hullott.

A hatóságok felhívták a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a hegyvidéki utak egy része – főleg a Sumava-hegységben – ahol cseh-osztrák és cseh-német határátkelők is vannak – csak hólánccal járható. Hasonló a helyzet a cseh-lengyel határon elterülő Óriás-hegységben (Krkonose) is. Meteorológiai előrejelzések szerint Csehország déli és nyugati részein egész nap havazás várható.

A magyar kamionosok által is gyakran használt cseh autópályák részben be vannak havazva, síkosak, de járhatók. A nyugati határ felé vezető szakaszokon azonban a sűrű forgalom és az elakadt kamionok miatt gondokra és késésre kell számítani. Hóesés és erős szél várható a Prága-Brünn (D1) autópálya legveszélyesebb, a Cseh-Morva-fennsíkon fekvő szakaszán is.

A rendőrségi jelentések több kisebb-nagyobb koccanásról számolnak be, de súlyosabb baleset eddig nem történt.

Forrás: MTI  (kjk \ kkp \ ppd)

(Ezt a cikket 330 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .