Mintegy 15-20 kilométeres dugó alakult ki a hegyeshalmi határhoz vezető osztrák A4-es autópályán csütörtök délután az osztrák autópálya-kezelő társaság (ASFINAG) tájékoztatása szerint. A szlovákiai Dunacsúny-Rajka átkelőnél is kamionok torlódtak fel.

Az ASFINAG honlapján olvasható legfrissebb, este hét órás jelentés szerint változatlanul lassan araszolt a kocsisor a Gols/Weiden lehajtó és a határ között, a teherautó-forgalom teljesen leállt.

A társaság ügyeletese az MTI érdeklődésére hozzátette, a webkamerák tanúsága szerint a személygépkocsik sávjában az esti órákban valamivel már jobban haladt a forgalom, mint délután, akkor ugyanis teljesen állt a közlekedés.

Az APA osztrák hírügynökség arról is beszámolt, hogy a Vöröskereszt munkatársai meleg teát és takarókat osztanak a várakozó kamionosoknak.

Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a várhatóan péntek reggel nyolc óráig lezárt Dunacsúny-Rajka határátkelőnél a zárlat miatt nem torlódott fel „rendkívül nagy számú” kamion, ám a kocsisor hosszáról a szóvivő pontosabb információkkal nem rendelkezett. Hozzátette: a határ havazás miatti lezárása után a kamionosok egy része visszafordult, egy részük helyben várakozik tovább. Rámutatott: a határzár feloldása az azt elrendelő magyar fél hatáskörében van, így azt nem tudta megmondani, mikor juthatnak át a szlovák oldalon várakozó kamionosok a magyar oldalra.

A Győr-Moson-Sopron megyei védelmi bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy péntek reggel nyolc óráig kamionbeléptetési korlátozást tart érvényben a hegyeshalmi, a rajkai, a vámosszabadi, a kópházi és a soproni átkelőnél.

Forrás: MTI  (ksr \ kpk \ kvs \ gkp)
.

(Ezt a cikket 875 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?