Kategóriák

Kategóriák

Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Újabb alsóbbrendű utakat kellett lezárni Vas megyében

Újabb alsóbbrendű utakat kellett lezárni a hóátfúvások miatt Vas megyében – közölte a Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságának ügyeletese csütörtök este az MTI-vel.

Elakadt autósok segítenek egymásnak a Vas megyei Oszkó és Csehi között 2013. január 17-én. Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.MTI Fotó: Varga György
Elakadt autósok segítenek egymásnak a Vas megyei Oszkó és Csehi között 2013. január 17-én. Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.
MTI Fotó: Varga György

Kecskés Péter tájékoztatása szerint jelenleg nem lehet közlekedni a Celldömölk és Mesteri, a Karakó és Jánosháza, a Kemenessömjén és Vönöck, a Mersevát és Kemenesszentmárton, az Ölbő és Sárvár, a Pápóc és a megyehatár, valamint a Csepreg és Újkér közötti alsórendű utakon.

A 84-es főúton Sajtoskál és Simaság között két kamion elakadt, emiatt feltorlódott a forgalom, a műszaki mentés miatt a közlekedőknek várakozniuk kell – fűzte hozzá.

Kecskés Péter szólt arról is, hogy az északi-északnyugati szél erőssége óránkénti 46 kilométeres, az éjszaka a szél további erősödésére számítanak, s az további hófúvásokat okoz. Vas megyében egyelőre nincs elzárt település.

Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közleményben tudatta: Sárváron egy elakadt, menetrend szerinti autóbusz, Celldömölkön pedig egy kamion mentésén dolgoznak a tűzoltók. Csütörtökön eddig összesen 35 műszaki mentést kellett végezniük.

Forrás: MTI  (bcsp \ bám \ pdm)
.

(Ezt a cikket 432 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE