Feltételekkel feloldották Győr-Moson-Sopron megyében a kamionok beléptetésére csütörtök reggel bevezetett korlátozást – közölte az esti órákban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Rendőrök egy kamiont állítanak meg a szlovák - magyar határon Vámosszabadinál, ahol az erős havazás miatt forgalomkorlátozást vezettek be 2013. január 17-én.  A 7,5 tonnánál nagyobb teherautókat nem engedik be az országba, a romlandó élelmiszert illetve gyógyászati eszközöket szállító kamionok kivételével. MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint a kikötés az, hogy a három reggel és két délután lezárt átkelőnél feltorlódott, hét és fél tonnánál nagyobb tömegű teherjárművek csak „különösen indokolt esetben” használhatják a 85-ös és a 86-os utat.

Hozzátette: a döntés a megyei rendőr-főkapitányság, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. helyzetjelentései alapján hozták meg.

„Az útvonalakon bekövetkező balesetek esetén, a feltorlódás elkerülése érdekében a határon történő forgalom korlátozását ismételten életbe kell léptetni” – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI  (bly \ bpg \ pdm)
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?