Kategóriák

Kategóriák

Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Továbbra is súlyos gondokat okoz a szűnni nem akaró hóesés Ukrajnában

Tetők omlottak be, és pénteken még mindig mintegy 180 településen nem volt áram Ukrajnában a hét eleje óta tartó hóesés miatt.

A legsúlyosabb a hóhelyzet Kijevben, illetve a főváros környékén, Közép- és Nyugat-Ukrajnában. A meteorológiai szolgálat szerint 132 éves rekord dőlt meg Kijevben, ahol négy nap alatt a havi hómennyiség kétszerese hullott.

Nyugat-Ukrajnában, Vinnyicja és Csernyivci megyében két iskola teteje omlott be, személyi sérülés nem történt. Az ukrán-román határon a vinnyicjai oldalon mintegy száz kamion torlódott fel, ukrán sajtójelentések szerint amiatt, mert Romániában is több út járhatatlan a zord időjárási körülmények miatt.

Kelet-Ukrajnában a Donyeck és Luhanszk közötti autópályán alakult ki tíz kilométeres dugó a hóesés miatt.

Eközben Mikola Azarov miniszterelnök pénteki blogbejegyzésében biztosította a lakosságot, hogy a kormányzat felkészült a télre, megvannak a pénzügyi források minden szükséges feladat ellátására. Felszólította ugyanakkor a megyei adminisztrációkat, hogy mozgósítsanak minden erőt, és biztosítsák a szerelőbrigádok eljutását az áram nélkül maradt területekre.

Kihűlés következtében az elmúlt napokban hárman haltak meg, egy 50 éves férfi és egy 58 éves nő Zsitomirban, valamint egy 57 éves férfi Ternopil megyében.

Forrás: Kovács Andrea – MTI  (kks \ kti \ ksy)
.

(Ezt a cikket 371 alkalommal tekintették meg.)