Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Külföld

Csaknem százezer bevont jogosítvány Ausztriában

Csaknem százezer autóvezető nélkülözi a jogosítványát Ausztriában a közlekedési szabályok megsértése miatt – derül ki az osztrák közlekedési minisztérium adataiból.

2011. december végén 98 500 bevont autóvezetői engedélyt tartottak nyilván – jelentette az APA osztrák hírügynökség a tárca közlése alapján. A legtöbb esetben alkoholfogyasztás miatt vették el az autóvezetők jogosítványát. A második leggyakoribb ok a sebességkorlátozás túllépése volt.

Gyakran vezetett a jogosítvány elvesztéséhez a közlekedésben részt vevők veszélyeztetése, és az is, hogy nem volt a sofőrnek az adott járműkategóriára érvényes engedélye.

Hasonló képet mutat egy 2011. májusi mérleg is, akkor 99 ezer bevont engedély szerepelt a nyilvántartásokban a 8,4 millió lakosú országban.

Emellett 2730 embert büntettek meg tavaly azért, mert jogosítvány nélkül vezetett, közülük 823 „visszaeső” volt. 63 főt egy éven belül ötször is tetten értek.

Az osztrák belügyminisztérium közlése szerint 2011-ben összesen 4,2 millió, 2010-ben 3,7 millió euró bírságot szabtak ki az országban a vezetői jogosítványról szóló törvény alapján.

Forrás: MTI  (kpk \ ifgg \ bsa)
.

(Ezt a cikket 638 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE