35 « EXTRÉM HIDEGTŰRŐ » KERAX AZ OROSZ ÚTKARBANTARTÓKNAK

Az orosz Rosdorstroy vállalat 35 « extrém hidegtűrő » Renault Kerax járművel bővíti az útjavításokhoz és az úttakarításokhoz szükséges gépparkját. A Kerax, amelyet mostanáig az orosz építkezéseken és bányamunkákban használtak fel, mostantól a kemény éghalati viszonyairól híres Szentpétervár környékének jeges, hóval borított útszakaszain is munkába áll.

Kiemelkedő terhelési kapacitásának, a kategória legjobb hasmagasságának és remek vonóerejének köszönhetően a Kerax kiváló hírnévre tett szert Oroszországban. 2009-ben elnyerte a « legjobb ipari teherautó » díjat, 2010-ben pedig az « Év teherautójává » választották. A Kerax most egy újabb orosz nagyvállalat tetszését nyerte el. Idén ősszel ugyanis a Renault Trucks Vostok 35 darab 6X4-es Kerax teherautót adott át a Szentpétervár környéki utak javítására, karbantartására és takarítására specializálódott Rosdorstroy vállalatnak. Jelenleg a vállalat mintegy száz teherautóból álló járműparkjának több mint egyharmadát a Keraxok teszik ki.

A 380 lóerős DXi11 motorral felszerelt és 34 tonna össztömegű járműveket a szentpétervári és Szentpétervár-környéki rendkívül kemény téli körülmények közötti munkavégzésre szánják, ezért a feladat elvégzéséhez szükséges, speciális « extrém hidegtűrő » felszereléssel látták el őket. Ez magába foglalja az indítást megkönnyítő motorolaj fűtőt; az akár mínusz 40 foknak is ellenálló speciális hűtőfolyadékokat; az üzemanyag-előmelegítőt, valamint a fülke állóhelyi fűtését, amely maximális biztonságot és kényelmet nyújt a sofőrnek. Ezeket a Kerax járműveket hóeltakarító eszközökkel, valamint az utak jégtelenítésére szolgáló jégmentesítőkkel is felszerelik.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?