Hírek Iveco Környezetbarát Külföld Márkahírek

Ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában

Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil márkakereskedését. Ez az első haszongépjárművekkel foglalkozó, fenntartható márkakereskedés egész Brazíliában, amely világszinten is a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik. Az épületet úgy tervezték, hogy az Iveco modellekhez hasonlóan figyeljen környezetére, így a környezetvédelmi megoldások mellett teljes mértékben akadálymentesítették is.

A december elején megnyitott „Jundiaí Mercalf” nevű márkakereskedés Sao Paulótól körülbelül 80 km-re található. Földrajzi fekvésének köszönhetően kihasználhatja a nap nagy részében rendelkezésre álló napenergiát. Az épület füvesített zöldtetővel is rendelkezik, amelyen a gyepet több rétegnyi újrahasznosított anyagra és egy réteg aszfaltra helyezték el. Ennek köszönhetően akár 6 Celsius fokkal csökkenhet a belső hőmérséklet, így kisebb mértékű légkondicionálás is elegendő. A tetőt egy különleges csővezetékkel is felszerelték, amely egy 15.000 literes kapacitású tartályba vezeti el az esővizet. A 18.000 négyzetméteres területet emellett speciális betontéglák borítják, amelyek szintén elnyelik az esővizet.

Az épület tervezése során kezdettől fogva fontos szempont volt a hulladék mennyiségének lehető legnagyobb mértékű csökkentése és az anyagok újrahasznosításának lehetősége is.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 172 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .