Hírek Scania Versenyek

Svéd győzelem a Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2010 versenyen

A 26 éves svéd Andreas Söderström nyerte meg a Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2010 (Scania YETD 2010) verseny október 8-9-én Södertälje-ban, a Scania svédországi központjában több ezer szurkoló előtt megrendezett döntőjét. Andreas Söderström 17 európai országból érkezett társát megelőzve győzött szombat délután.

„Andreas Söderström kiemelkedő teljesítményt nyújtott a verseny során, méltán válhat követendő példává a fiatal európai pilóták számára. Természetesen az összes döntőbe jutott sofőr büszke lehet saját teljesítményére.” – mondta Erik Ljungberg a Scania kommunikációért és vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke.

A mindent eldöntő, legutolsó fordulóban, ahol precíz manőverezési feladatban már csak a három legjobb pilóta versenyzett egymással, Andreas Söderström bizonyult a legjobbnak, így ő nyerte meg a fődíjat, egy 100.000 euró értékű új R-szériás nyerges vontatót. A második helyet a német Patrick Schildmann szerezte meg, aki egy két személyre szóló meghívást kapott a Le Mans-i 24 órás versenyre. Harmadikként az osztrák Zarko Tokic végzett, aki egy exkluzív hétvégét tölthet el a németországi túrautó-bajnokság (DTM) egyik futamán.

Az idei verseny értékelésénél a Scania egy különdíjat vezetett be az üzemanyag-takarékos versenyszámban legjobb eredményt elérő pilóta részére. A kategória győztese a norvég Stian Østby lett, akinek teljesítményét egy 1.200 euró értékű csekkel ismerték el a szervezők.

Június elején a magyarországi döntőt a 35 éves Szeness Tibor nyerte meg, ezért hazánk színeiben ő vett részt az európai döntőn Svédországban. Élményeiről és tapasztalatairól így nyilatkozott a verseny után: „Annak ellenére, hogy rendkívül feszült voltam a verseny miatt, nagyon jól éreztem magam, ami a kifogástalan szervezésnek és a versenyzők tökéletes kiszolgálásának is köszönhető. Kedvenc versenyszámom a manőverezés, mégis ebben hibáztam a legtöbbet, amit elsősorban a verseny tétje miatti izgalomnak tulajdonítok. Legjobban az indulás előtti ellenőrzésben szerepeltem. Egyébként nem tapasztaltam lényeges különbséget a 18 sofőr tudását és képességeit illetően, azon viszont sok múlt, hogy ki mennyire tudta kezelni a versennyel járó stresszt. Szívesen lennék egy olyan cég igazgatója, ahol ez a 18 profi gépkocsivezető dolgozik. Ezenkívül a Scania YETD verseny is megerősítette bennem a tudatos vezetés és a jól képzett sofőrök fontosságát. A munkám során magammal már korábban is folyamatosan versenyeztem, hogy minél jobb üzemanyag-fogyasztást érjek el, és ugyanerre bíztatom a munkatársaimat is.”

Forrás: Scania

.

(Ezt a cikket 256 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE