Sikeres akvizíció: A LIEGL&DACHSER már 100%-ban a DACHSER SE tulajdona

A DACHSER SE megvásárolta a korábbi társtulajdonos 50%-os tulajdonrészét is a LIEGL&DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.-ben és a LIEGL&DACHSER ASL Hungary Kft.-ben.

Forrás: DACHSER

2022. december 20.-án a DACHSER SE megvásárolta a korábbi társtulajdonos 50%-os tulajdonrészét is a LIEGL&DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.-ben és a LIEGL&DACHSER ASL Hungary Kft.-ben.

Roman Stoličný – Fotó: DACHSER

A sikeres akvizíció során a korábbi társtulajdonos Engelbert Liegl, mint a DACHSER Road Logistics üzletágának délkelet-európai regionális ügyvezető igazgatója posztját Roman Stoličný-nak adta át. A most kinevezett 54 éves szlovák nemzetiségű szakember korábban az operatív fejlesztésért volt felelős a Magyarországot, Szlovákiát és Romániát magában foglaló DACHSER régióban. Engelbert Liegl részvényesi szerepkörében a DACHSER Slovakia és a DACHSER Romania további fejlődésének alakításában továbbra is részt fog venni.

Az 1999-ben alapított LIEGL&DACHSER vegyesvállalat kezdetben a fogyasztási cikkek, ipari termékek szállítására és raktározására összpontosított. 2006-ban légi és tengeri szállítmányozási szolgáltatásokkal is bővült a magyar portfolió, sőt 2008 óta a vállalat az élelmiszer logisztika területén is aktívan tevékenykedik.

Engelbert Liegl és csapata nagyfokú vállalkozói elkötelezettségről tett tanúbizonyságot a logisztika iparágban és a magyarországi szervezetünket az egyik legjelentősebb, piacvezető szolgáltatóvá fejlesztette ki az évek alatt az ipari alapanyagok, késztermékek és élelmiszerek szállítmányozása és raktározása területén. Közben a légi és tengeri szállítmányozási üzletág is zökkenőmentes partneri kapcsolatokat alakított ki tengerentúli piacokkal a Budapest Airport-on keresztül” – mondta Alexander Tonn, a DACHSER Road Logistics üzletágának igazgatója.” „A DACHSER Magyarország mint dinamikusan fejlődő központ Európa szívében ma már a szárazföldi gyűjtőszállítmányozási hálózatunk egyik oszlopos pillére”

Forrás: DACHSER

A DACHSER hálózatának magyarországi tagja a European Logistics és a Food Logistics (ipari alapanyagok, késztermékek és élelmiszerek szállítmányozása és raktározása), valamint az Air&Sea Logistics (légi és tengeri szállítmányozás) üzletágakkal együttesen képviseli magát a magyar piacon, összesen 8 telephelyen közel 337 munkavállalóval. A magyarországi cégek együttes árbevétele 2021-ben mintegy 120 millió EUR volt.

Forrás: DACHSER

(Ezt a cikket 83 alkalommal tekintették meg.)