DAF Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Vezércikk

Tiszta, hatékony PACCAR motorokat kap az amszterdami komp

Két PACCAR MX-11 motorral látja el a DAF Components az amszterdami IJveer 56 kompot. A GVB városi tömegközlekedési vállalat alacsony NOx-kibocsátásuk, alacsony üzemanyag-fogyasztásuk és hosszabb szervizintervallumaik miatt választotta ezeket a motorokat. Új, alternatív üzemanyagokra, például GTL-re és HVO-ra is könnyen átalakíthatók, ami segít még tovább csökkenteni a komp karbon lábnyomát.

Az „IJveer 56” kompot a DAF alacsony karbantartási igényű motorjaival szerelik fel. – Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A DAF által szállított erőforrások az Euro 6 besorolású PACCAR MX-11 motorok legújabb generációjának olyan változatai, amelyeket az NPS Driven és a Vink Diesel cégekkel közösen alakítottunk át „tengeri felhasználásra”. A módosítások közé tartozik egy olyan átalakított hűtőrendszer, amely lehetővé teszi a motorok optimális működését a motortér forró környezetében. 

A Talsma Shipyard Franeker fogja felszerelni a PACCAR motorokat a nagyméretű, félig fedett IJveer 56 kompra. A sikeres kivitelezést követően a DAF Components valószínűleg további hat MX-11 motorra kap majd megrendelést.

Egyedülálló, fenntartható megoldás

„Motorjaink sokkal tisztábbak, mint amit a belvízi közlekedés legszigorúbb kibocsátási szabványa, az V. szintű IWW irányelv megkövetel” – nyilatkozta Alfred Beuwer, a DAF Trucks alkatrész-értékesítési igazgatója. A motorokat úgy tervezték, hogy nagyon alacsony fordulatszámon is maximális teljesítményt nyújtsanak. Beuwer így fogalmaz: „Ez alacsony üzemanyag-fogyasztást és egyúttal nagyobb kényelmet is jelent az utasoknak; a motorok alacsony rezgéssel, csendesen működnek. Ezek a PACCAR motorok egyedülálló, fenntartható megoldást jelentenek szinte minden belvízi szállítás esetén – a módszer tiszta, kényelmes és hatékony.”

Ötmillió utas

Amszterdam ingyenes kompszolgáltatása sokak számára nélkülözhetetlen összeköttetést biztosít a város északi és déli része között. A kompok ezért hajnaltól késő estig, sőt időnként még éjszaka is járnak. Évente mintegy ötmillió utas kel át komppal az IJ folyón. 

A GVB Amsterdam IJveer 56 kompját a DAF Components két PACCAR MX-11 motorjával szerelik fel. – Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Maximális rendelkezésre állás

Az amszterdami tömegközlekedés nagymértékben támaszkodik az IJveren kompokra, ezért létfontosságú, hogy a lehető legtöbbet lehessenek üzemben tartva. A PACCAR MX-11 motor ezen a téren is rendkívüli teljesítményt nyújt. Bár az ilyen típusú motorok esetében az 500–600 üzemórás szervizperiódus az elfogadott norma, ezeket a DAF-motorokat csupán 2000 üzemóránként kell szervizelni, ami jelentősen megnöveli a rendelkezésre állásukat. 

PACCAR motorok a Port of Amsterdam hajó számára

Nem ez az első eset, hogy PACCAR motorokat szerelnek az amszterdami önkormányzat tulajdonában lévő vízi járművekbe. Korábban a DAF Components a Port of Amsterdam (két MX-13 motorral szerelt hajó) és a Waternet (három hibrid hajó, egy-egy MX-11 motorral) számára is szállított PACCAR MX motorokat.


DAF Components

A DAF Trucks vállalat részeként működő DAF Components a motorok, tengelyek, fülkék és hasonló alkatrészek egyik legnagyobb független beszállítója. Ezeket az alkatrészeket városi és távolsági buszok, belvízi hajózásra használt vízi járművek, valamint speciális mezőgazdasági és ipari gépek gyártói használják szerte a világon.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

(Ezt a cikket 20 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.