Hírek Kiemelt hírek MAN Márkahírek Vezércikk

MAN SimplePay: Amikor a teherautó fizet

Pénztárcává változtatja a teherautót az MAN: az új digitális felület, az MAN SimplePay minden fizetési műveletet megkönnyít az ügyfeleknek – teljes átláthatósággal. Jelmondatunkhoz híven: „Egyszerűsítjük ügyfeleink üzletmenetét”.

Fotó: MAN Truck & Bus

Az MAN Truck & Bus „okos újítóként” a járműgyártók közül elsőként fejlesztett ki egy digitális felületet a haszonjárművekkel kapcsolatos összes fizetési folyamathoz: ez az MAN SimplePay. Ezáltal a tehergépjármű egy digitális pénztárcává válik – minden fizetési művelethez, ami csak előfordulhat a mindennapos teherszállításban. Az előnyök: az összes fizetési művelet teljes átláthatósága és leegyszerűsítése. Ezáltal az MAN Truck & Bus az „Egyszerűsítjük ügyfeleink üzletmenetét” stratégiai vezérelvéhez híven még jobban megkönnyíti ügyfelei üzleti tevékenységét.

Az MAN SimplePay az első lépés a különféle szolgáltatásokhoz kínált átfogó fizetési ökoszisztéma felé. Partnerével, a BP-vel közösen az MAN kezdetben a tankolások automatizált, érintésmentes és biztonságos fizetési folyamataihoz vezet be egy megoldást – készpénz vagy kézzelfogható (hitel)kártyák nélkül. A járművezető a teherautójánál marad, így nem kell bemennie a töltőállomás shopjába, vagyis időt takarít meg. Ez csökkenti a más emberekkel való érintkezés lehetőségét is a koronavírus-járvány idején.

Fotó: MAN Truck & Bus

A flottamenedzsereknek pedig azért hasznos ez a megoldás, mert valós idejű áttekintést kapnak egy irányítófelületen, és egyetlen rendszerben ellenőrizhetik minden egyes jármű összes költségét és folyamatát. A másik pozitív hatás: csökken az adminisztrációs munkaterhelésük. Az MAN ezáltal megoldást nyújt egy komoly problémára, amely gyakran több órát elrabol a flottamenedzserektől és megakadályozza őket abban, hogy a tényleges feladatukat végezzék, nevezetesen a teherautóik hatékony kihasználtságának biztosítását.

Műszaki szempontból a fizetési folyamat közvetlenül a teherautóról megy végbe a járműben elhelyezett RIO Box fedélzeti egységen keresztül. A fizetési folyamat digitális feldolgozását egy másik partner, a Stripe fizetési adatfeldolgozó végzi. A felhőinfrastruktúrát az Amazon Web Services (AWS) biztosítja. Az MAN SimplePay az MAN Marketplace felületen keresztül lesz majd előjegyezhető, és ezt követően a szolgáltatást távelérésen keresztül, online telepítik a kiválasztott teherautókra.

Fotó: MAN Truck & Bus

Az MAN a tervek szerint a lehető leggyorsabban bevezeti a piacra az MAN SimplePay szolgáltatást a BP-vel közösen. És ez még nem minden: a következő lépések során tovább bővítik majd a partnerhálózatot és a szolgáltatásokat az egyszerű és biztonságos fizetéshez. Például út közben igénybe vehető szolgáltatásokhoz – mint például a fizetési garancia a szerviz felé a RIO Box fedélzeti egységen keresztül egy meghibásodás esetén.

Az IAA Transportation 2022 haszonjármű-kiállítás óta az MAN SimplePay az angol piacon már elérhető kísérleti ügyfelek számára. Ezt követi a bevezetése a német piacra. Az MAN SimplePay később Németország határain túlnyúlva nemzetközileg is elérhetővé válik majd. A tervekben szerepel továbbá a TRATON cégcsoporton keresztül vegyes flották integrálása, valamint a megoldás kiterjesztése az MAN autóbuszokra és kishaszonjárművekre is.

Forrás és kiemelt kép: MAN Truck & Bus

(Ezt a cikket 35 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.