Aktuális Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Külföld MAN Márkahírek

Újraindult a teherautó-gyártás az MAN-nál

Az MAN az elmúlt héten újraindította a teherautó-gyártást. Az ukrán háború okozta ellátási hiányok miatt az MAN müncheni és krakkói teherautógyáraiban március közepe óta hat hétig leállt a termelés. Az MAN nürnbergi és salzgitteri alkatrészgyárai fokozatosan ismét növelik kapacitásaikat. A müncheni gyár újraindításán Dr. Markus Söder bajor miniszterelnök is részt vett múlt hétfőn kora reggel.

Forrás: MAN Truck & Bus

„A teherautó-gyártás újraindítása nagyon jó jelzés mind munkatársaink mind ügyfeleink számára is. Eufóriára azonban még nincs ok. A szokásos termelési szintjeinket csak lépésről lépésre fogjuk megközelíteni. A gyártás továbbra is jelentős bizonytalanságokkal jár. Ha a háború ismét erőteljesebben Nyugat-Ukrajnára tolódik át, akkor új megtorpanással nézhetünk szembe. Rugalmasság és a szigorú költségfegyelem – ezek továbbra is követelmények a mindennapokban.”– mondta Alexander Vlaskamp, az MAN vezérigazgatója.

Azok az ukrán kábelköteg-beszállítók, amelyek az MAN számára gyártanak kábelkötegeket, jelenleg újra képesek gyártani és szállítani, bár alacsony termelési szinten. Ezért az MAN lépéseket tett a kábelköteg-gyártás más országokban történő megkettőzésére. Kezdetben azonban az MAN-nek lényegesen szűkebb lesz a termékkínálata, és – nagyfokú bizonytalanság mellett – lépésről lépésre bővíti a termelését.

Forrás: MAN Truck & Bus

Az MAN az újrastrukturálási programját szisztematikusan illeszti a vállalat folyamatban lévő átalakításához. A csökkentett termelés miatt a vállalat munkatársai továbbra is rövidített munkaidőben dolgoznak a németországi telephelyeken.

Forrás: MAN Truck & Bus

(Ezt a cikket 98 alkalommal tekintették meg.)